Vuoden alumni

Vuoden alumni kunnia-asemaan valitaan yliopiston kasvatti, joka on positiivisella tavalla käyttänyt yliopistolla saamiaan valmiuksia omassa toiminnassaan, lisännyt yliopiston vuorovaikutusta muun yhteiskunnan ja talouselämän kanssa sekä inspiroinut muita alumneja.

Vaasan yliopiston vuoden alumnin valitsee vuodesta 2020 alkaen Vaasan yliopistoseura.

 

Eeva Kalli on vuoden alumni 2020 

Vaasan yliopistoseura on valinnut kansanedustaja Eeva Kallin vuoden alumniksi 2020. Eeva Kalli on itse erinomainen esimerkki siitä, mitä Vaasa yliopisto edustaa: vahvaa osaamista, rohkeutta ja innovatiivisuutta.

Samuli Manninen on vuoden alumni 2018 

Image
Samuli Manninen Vaasan yliopiston vuoden alumni 2020

Vaasan yliopisto nimesi vuoden alumniksi 2018 kauppatieteiden maisteri Samuli Mannisen, joka on pakkausten internetiin keskittyneen Magic Add -yhtiön perustajaosakas. Manninen on menestynyt yritystoiminnassaan ja ollut hyvin aktiivinen Vaasan yliopiston alumni. Hän on muun muassa järjestänyt vuosien varrella useita alumnitapaamisia pääkaupunkiseudulla ja lisännyt siten Vaasan yliopiston tunnettuutta.

 

Vaasan yliopiston aiemmat vuoden alumnit 

Aiempia vuoden alumneja ovat olleet hallitusammattilainen, entinen Koneen ja Elisan markkinointi- ja viestintäjohtaja Anne Korkiakoski, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah ja Kotipizzan entinen toimitusjohtaja Kari Leppilahti.