Vuoden alumni

Vuoden alumni kunnia-asemaan valitaan yliopiston kasvatti, joka on positiivisella tavalla käyttänyt yliopistolla saamiaan valmiuksia omassa toiminnassaan, lisännyt yliopiston vuorovaikutusta muun yhteiskunnan ja talouselämän kanssa sekä inspiroinut muita alumneja.

Vaasan yliopiston vuoden alumnin valitsee vuodesta 2020 alkaen Vaasan yliopistoseura.

 

 

Tiina Helenius on vuoden 2022 Alumni

Työeläkeyhtiö Elon pääekonomisti Tiina Helenius on valittu vuoden 2022 alumniksi. Helenius on kauppatieteiden maisteri, kansantaloustiede pääaineenaan. Hän on valmistunut vuonna 1992.

Lue lisää Tiinasta

Image
Tiina Helenius, Vaasan yliopiston vuoden alumni 2022

Jakamon tiimi on Vuoden alumni 2021

Vaasan yliopiston Vuoden alumniksi on valittu ensimmäistä kertaa yliopiston historiassa henkilön sijasta tiimi. Palkittuun tiimiin kuuluu kasvuyritys Jakamon perustajaa tai ydinvaikuttajaa, jotka ovat samalla Vaasan yliopiston alumneja tai tohtorialumneja.

Vuoden alumnit ovat Jarl Matti AnttilaTimo RossiJukka VesalainenMatti MannerMatti MäkeläAnssi UittoTapio NiemiTommi Ranta, Anssi Kumpula ja Aki Vainio

Image
Vaasan yliopiston vuoden alumni 2021 Jakamo Oyn perustaja-alumnit

 

Eeva Kalli on vuoden alumni 2020 

Vaasan yliopistoseura on valinnut kansanedustaja Eeva Kallin vuoden alumniksi 2020. Eeva Kalli on itse erinomainen esimerkki siitä, mitä Vaasa yliopisto edustaa: vahvaa osaamista, rohkeutta ja innovatiivisuutta.

 

Image
Eeva Kalli Vaasan yliopiston vuoden alumni 2020

Samuli Manninen on vuoden alumni 2018 

Image
Samuli Manninen Vaasan yliopiston vuoden alumni 2020

Vaasan yliopisto nimesi vuoden alumniksi 2018 kauppatieteiden maisteri Samuli Mannisen, joka on pakkausten internetiin keskittyneen Magic Add -yhtiön perustajaosakas. Manninen on menestynyt yritystoiminnassaan ja ollut hyvin aktiivinen Vaasan yliopiston alumni. Hän on muun muassa järjestänyt vuosien varrella useita alumnitapaamisia pääkaupunkiseudulla ja lisännyt siten Vaasan yliopiston tunnettuutta.

 

Vaasan yliopiston aiemmat vuoden alumnit 

Aiempia vuoden alumneja ovat olleet hallitusammattilainen, entinen Koneen ja Elisan markkinointi- ja viestintäjohtaja Anne Korkiakoski, Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah ja Kotipizzan entinen toimitusjohtaja Kari Leppilahti.