Image
Suman and Reshma on campus. Photo: Taina Renkola
07.11.2023

Suman ja Reshma hakevat Suomesta uutta oppia projektien johtamiseen

Kirjoittajat
Sini Heinoja
Nepalilainen Suman Sapkota ja intialainen Reshma Dsouza muuttivat kesällä Seinäjoelle kehittyäkseen urallaan ja saadakseen lisää osaamista projektien johtamisesta. He ovat niiden 30 opiskelijan joukossa, jotka aloittivat Vaasan yliopiston uudessa kansainvälisessä projektijohtamisen maisteriohjelmassa tänä syksynä.
Image
IT-alalla työskennellyt Suman on aina halunnut olla Seinäjoen kaltaisessa paikassa.

– Taustani on IT-alalla, joten projektinhallinnan ydinosaaminen on hyödyksi urallani tulevaisuudessa, kertoo Suman, joka on viime vuosina opiskellut ja työskennellyt Latviassa. 

Reshmalla  taas on projektiosaamista ennestään: hän on työskennellyt projektikoordinaattorina Kuwaitissa. Hän haki opiskelemaan, koska halusi laajentaa tietämystään ja kehittyä urallaan. 

– Kurssikuvauksessa oli kaikki, mitä toivoin oppivani, ja tämän ohjelman tuottamaa osaamista voi soveltaa eri toimialoilla, kuten tuotannossa, energia-alalla, kuljetuksessa ja logistiikassa, hän kuvailee. 

Image
Reshmalla on takanaan kahdeksan vuotta työuraa projektien parissa Kuwaitissa. Hän halusi kehittää uraansa opintojen kautta.

Reshma oli kiinnostunut opinnoista Suomessa, koska suomalaisella koulutusjärjestelmällä on hyvä maine, lukuvuosimaksut ovat kohtuullisia ja maata pidetään turvallisena. 

– Vaasan yliopistolla on erinomainen maine, rankingit ja akkreditoinnit, jotka olivat minulle tärkeitä, kun päätin, mihin yliopistoon haen. 

Tähän mennessä sekä Reshma ja Suman ovat viihtyneet Seinäjoella. 

– Olen aina halunnut olla Seinäjoen kaltaisessa paikassa. Olen rauhaa rakastava henkilö, Suman kertoo.  

– Seinäjoki on kaunis kaupunki. Se on rauhallinen ja antaa paljon positiivista energiaa. Asukkaat ovat ystävällisiä ja lämminhenkisiä. Kaikki ovat auttavaisia ja tietoa on saanut hyvin, Reshma iloitsee.  

Vahvaa yritysyhteistyötä  

Opiskelijat odottavat, että kahden vuoden opiskelu tuottaa heille vahvan osaamisen projektien johtamisessa – he haluavat saada haltuun ajankohtaiset tekniikat ja työkalut, joista on hyötyä yrityksille. Tähtäimessä siintää ura projektipäällikkönä tai ryhmänvetäjänä. 

– Keskityn yrityksiin teollisuuden, rakennuksen ja logistiikan aloilla, sillä olen työskennellyt rakennusalalla ja kaupanalalla aiemmin, kertoo Reshma. 

Jotta siirtyminen suomalaiseen työelämään olisi sujuvaa, opiskelijat pääsevät viemään oppimaansa käytäntöön jo opintojen aikana yritysyhteistyön kautta. 

Mitä mieltä olit jutusta?