Tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen valintakoe

Valintakoe tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen kandidaattiohjelmaan järjestetään perjantaina 7.6.2024 klo 12.00-15.00.

Tältä sivulta löydät tarkat osallistumisohjeet tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen valintakokeeseen osallistuville. Jos tulet valituksi tähän hakukohteeseen todistusvalinnassa, et voi osallistua valintakokeeseen. Kaikki muut hakemuksensa määräaikaan mennessä jättäneet hakijat voivat osallistua valintakokeeseen. Kokeeseen ei lähetetä erillistä kutsua.

Huomaathan, että koe järjestetään yhtä aikaa Viestintätieteiden valintakokeen kanssa. Jos osallistut molempien hakukohteiden valintakokeeseen, saat koetilaisuudessa molempien hakukohteiden valintakoekysymykset.

Valintakokeeseen valmistautuminen

Valintakoe koostuu kahdesta osiosta:

 1. Ensimmäinen osio perustuu kokeessa toimitettavaan aineistoon
 2. Toinen osio koostuu päättelytehtävistä

Kumpaankaan osioon ei ole etukäteismateriaalia. Valintakokeessa mitataan sekä loogista päättelykykyä ja ongelmaratkaisukykyä että kykyä omaksua ja käsitellä uutta tietoa

Valintakoe Vaasassa

Vaasan yliopisto järjestää tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen valintakokeen samanaikaisesti Vaasassa, Tampereella, Espoossa ja Oulussa. Tarkempaa tietoa valintakoejärjestelyistä ja koesaleista julkaistaan myöhemmin. Hakija voi valita koepaikkakunnan vapaasti ja ilmoittaa paikkakunnan sähköisellä hakulomakkeella.

Vaasassa valintakokeet pidetään Vaasan yliopiston kampuksella, Palosaaren kaupunginosassa osoitteessa Wolffintie 32, 65200 Vaasa.

Kampuskartta - Vaasa

Saapuminen valintakokeisiin tapahtuu Tervahovi-rakennuksen pääsisäänkäynnin kautta. Pääsisäänkäynti on rakennuksen Wolffintien puoleisessa päädyssä.

Jos tulet omalla autolla, pysäköintitilaa löytyy yliopiston päärakennuksen edestä, Wolffintien varresta ja Yliopistonrannasta. Yliopiston alueelle pysäköidessä ei valintakoepäivinä tarvita erillistä pysäköintilupaa. Ethän pysäköi alueen yrityksille varatuille paikoille.

Kuva
Vaasan yliopiston kampuskartta

Valintakoe Espoossa, Oulussa tai Tampereella

Vaasan yliopisto järjestää viestintätieteiden valintakokeen samanaikaisesti Vaasassa, Tampereella, Espoossa ja Oulussa. Hakija voi valita koepaikkakunnan vapaasti ja ilmoittaa paikkakunnan sähköisellä hakulomakkeella.

Espoossa järjestettävä valintakoetilaisuus: Aalto-yliopisto, Otaniemen kampus, Maarintie 8 -rakennus (entinen TUAS-talo). Katuosoite: Maarintie 8, Espoo.

Oulussa järjestettävä valintakoetilaisuus: Oulun yliopisto, Linnanmaan kampus, päärakennus. Katuosoite: Pentti Kaiteran katu 1, Oulu.

Tampereella järjestettävä valintakoetilaisuus: Tampereen yliopisto, Hervannan kampus, Festia-rakennus. Katuosoite: Korkeakoulunkatu 8, Tampere

Saapuminen valintakokeisiin

Osallistu valintakokeeseen sillä paikkakunnalla, jonka olet hakulomakkeella valinnut koepaikaksesi.
Tarvittaessa voit tarkistaa koepaikkakunnan hakulomakkeeltasi Opintopolusta.  

Myöhässä saapuvia ei oteta kokeeseen.

Sinun tulee varautua esittämään henkilöllisyytesi kokeeseen saapuessasi. Et voi osallistua valintakokeeseen, jos sinulla ei ole mukanasi hyväksyttävää henkilöllisyystodistusta. Sinulla tulee olla varsinainen henkilöllisyystodistus mukanasi, pelkkä kuva henkilöllisyystodistuksesta ei riitä.

Hyväksyttyjä henkilöllisyystodistuksia ovat
 • voimassa oleva passi,
 • suomalainen ajokortti,
 • kuvallinen poliisin myöntämä henkilökortti ja
 • EU-/ETA-alueella myönnetty kuvallinen henkilökortti.

Myös vanhentunut passi tai henkilökortti kelpaa, jos sen voimassaolo on päättynyt enintään vuosi
sitten. Sinut täytyy kuitenkin voida tunnistaa asiakirjassa olevasta kuvasta.

Saavuthan valintakokeisiin hyvissä ajoin, sillä kokeen valmistelut ja saliin sijoittuminen voidaan aloittaa jo ennen kokeen varsinaista aloittamisaikaa. Valintakoe saattaa myös kestää kauemman kuin alunperin ilmoitettuun ajankohtaan saakka.

Mitä mukaan kokeeseen?

Kokeeseen tulee ottaa mukaan
 • Kuvallinen henkilöllisyystodistus
 • Kirjoitusvälineet (lyijykynä tai lyijytäytekynä, teroitin, pyyhekumi, viivoitin)
Voit ottaa kokeeseen mukaan:
 • Yhden korkillisen juomapullon ja pienet eväät läpinäkyvässä kääreessä. Vältä voimakkaasti tuoksuvia tai yleisesti allergisoivia ruoka-aineita ja juomia.  
 • Kokeen aikana mahdollisesti tarvittavat lääkkeet ja yksittäispakatut kuukautissuojat. Lääkkeet on poistettava alkuperäisistä pakkauksista, pl. läpipainopakkaukset. Esitä lääkkeet valvojalle saliin mennessäsi.
 • Kertakäyttöiset korvatulpat. Ota huomioon, että tällöin et mahdollisesti kuule kokeessa annettavia lisäohjeita.
 • Kasvomaskin sekä käsidesin pienessä läpinäkyvässä pullossa. 

Muiden kuin listassa mainittujen tarvikkeiden mukaan ottaminen ja käyttäminen kokeessa on kiellettyä.

Kiellettyjä ovat esimerkiksi:

 • Oma kello (oli se sitten älykello tai tavallinen rannekello). Jokaisessa koesalissa on kello.
 • Nuuska ja purukumi
 • Omat nenäliinat. Nenäliinoja on saatavilla valintakoesaleissa.

Matkapuhelin tulee sulkea (lentotila) ennen kokeen alkamista ja jättää laukkuun tai valvojan osoittamaan paikkaan; valvojat ohjeistavat mihin voit jättää tavarasi kokeen ajaksi.

Vanhoja valintakokeita

Ennen valintakoetta voit tutustua aikaisempien vuosien valintakoekysymyksiin Näin haet -sivuillamme.