Jouni Juntunen

Apulaisprofessori, innovation management (tenure track)

Kauppatieteen tohtori
Tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikkö, Tuotantotalous
etunimi.sukunimi@uwasa.fi
029 449 8619
Wolffintie 34, 65200 Vaasa
Ankkuri 2. krs

Jouni K. Juntunen on innovaatiojohtamisen apulaisprofessori Vaasan yliopistossa. Hänen tutkimuksensa keskittyy kestävien innovaatioiden kehittämiseen käyttäjien, yhteisöjen ja sidosryhmien näkökulmista. Jouni on vastuullinen johtaja Managing Transition Risks in Risk-Bearing Value Chains -hankkeessa (T-Risk), työpaketin johtaja EU Horizon project A circular by design environmentally friendly geothermal energy solution based on a horizontal closed loop  -hankkeessa (HOCLOOP) sekä osahankkeen vastuullinen johtaja Suomen akatemian rahoittamassa Digitally mediated decarbon communities in energy transition (DigiDecarbon) -konsortiossa. Hän on vastuuopettaja Avoimen- ja käyttäjäinnovaation -moduulissa ja on kokonut liikejohdon ja asiantuntijoiden kouluttaja.

Jouni toimii yhtenä puheenjohtajista European Academy of Management (EURAM) Innovation for Sustainability, Circularity and Green-tech -jaoksessa. Hän on julkaissut useissa kansainvälisissä vertaisarvoiduissa lehdissä, kuten Journal of International Business Studies, Organization Science, Research Policy, Journal of Product Innovation Management, Ecological Economics, ja Environmental Research Letters.


Tutkinnot ja aikaisempi työkokemus

Jouni K. Juntunen on tuotantotalouden diplomi-insinööri Oulun yliopistosta ja hänellä on kauppatieteen tohtorin tutkinto Aalto yliopiston kauppakorkeakoulusta. Hän työskenteli aikaisemmin Aalto yliopistossa työelämäprofessorin tehtävässä. Hänellä on 15 vuoden kokemus telekommunikaatioalalta ja liiketoiminnasta Suomesta, Kiinasta ja Japanista.

OPETUS

Väitöskirjaohjaus
Gradu/DI-töiden ohjaus
TUTA3310-3002 Transformation Design
MODL2008-3002 Fundamentals of User and Open Innovation
MODL2009-3001 Collaborative Innovation for Societal Transformation

Julkaisut (Linkki Google Scholariin)