Näin jätät hakemuksen

Hakuilmoitus

Kaikkia Vaasan yliopiston avoinna olevia tehtäviä haetaan täyttämällä hakemuslomake ja lisäämällä tarvittavat liitteet Laura-rekrytointijärjestelmään. Jokaisen työpaikkailmoituksen lopusta löytyy linkki järjestelmään. Hakijan vastuulla on aina tarkistaa hakuilmoituksessa ilmoitetut hakuasiakirjavaatimukset ja lisätä vaadittavat asiakirjat rekrytointijärjestelmään määräaikaan mennessä.

Lisätietoja avoimesta työpaikasta antaa hakuilmoituksessa mainittu yhteyshenkilö(t). Hakujärjestelmään liittyvissä teknisissä kysymyksissä ja ongelmatilanteissa ota yhteyttä careers(a)uwasa.fi.

Hakulomakkeen täyttäminen

Hakulomakkeelle pääsee Jätä hakemus -painikkeen kautta. HUOM! Et tarvitse käyttäjätunnusta ja salasanaa, kun haet ensimmäistä kertaa Vaasan yliopistossa avoinna olevaa paikkaa. Valmiin hakemuksen lähetettyäsi saat sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla saat tunnuksen ja salasanan hakujärjestelmään.

Kun olet täyttänyt tietosi sähköpostiosoitekenttään asti, saat automaattisen sähköpostiviestin antamaasi osoitteeseen hakemusluonnoksen tallentumisesta.

Lomakkeen tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia. Kun olet täyttänyt lomakkeen, tarkista täyttämäsi tiedot valitsemalla Esikatsele. Tämän jälkeen voit lähettää hakemuksesi tai halutessasi jatkaa sen käsittelyä. HUOM! Lisää liitteet hakemukseen vasta, kun se on valmis lähetettäväksi. Liitteet eivät tallennu luonnokseen.

Valmiin hakemuksen lähetettyäsi saat sähköpostilla linkin, jota klikkaamalla saat tunnuksen ja salasanan hakujärjestelmään. HUOM! Kun avaat linkin, näet käyttäjätunnuksen ja salasanan vain kerran. Käyttäjätunnuksen avulla voit käydä muokkaamassa hakulomakettasi haun ollessa avoinna.

Saat myös erillisen sähköpostin hakemuksesi vastaanottamisesta.

Jos olet hakenut aiemmin Vaasan yliopiston avointa tehtävää sähköisen järjestelmän kautta, järjestelmä ei anna sinulle uusia tunnuksia, vaan sinun tulee käyttää aiemmin saamiasi tunnuksia. Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksen/salasanan, klikkaa hakulomakkeen yläreunassa olevaa Unohtuiko salasana -painiketta.

Liitetiedostojen lisääminen

Voit lisätä CV:si lisäksi enintään 10 liitettä. Yhden liitteen maksimikoko on 5 MB. Mikäli tiedostosi on tätä isompi, voit joko tallentaa sen osissa tai pienentää sitä.

Tiedoston pienentäminen: Voit pienentää PDF-tiedostoja käyttämällä PDF-XChange -ohjelmaa. Avaa haluamasi tiedosto PDF-XChange -ohjelmassa. Valitse Tiedosto Tallenna optimoituna. Täällä voit muuttaa värikuvien, harmaasävykuvien ja mustavalkokuvien resoluutiota (dpi) esimerkiksi arvoksi 125. Painettuasi OK ohjelma pienentää tiedoston.

Hakemuksen päivittäminen

Voit päivittää hakemustasi hakuajan kuluessa kirjautumalla järjestelmään hakuilmoituksen oikeassa yläreunassa olevan Kirjaudu sisään -linkin kautta.

Aiemman hakemuksen käyttäminen uuden pohjana

Kun sinulla on tunnukset hakujärjestelmään, voit käyttää vanhan hakulomakkeen tietoja uuden pohjana.

Tässä tilanteessa aloita lomakkeen täyttäminen kirjautumalla järjestelmään Jätä hakemus -painikkeen kautta. Tämän jälkeen valitse hakemus, jota haluat käyttää pohjana, ja klikkaamalla Lataa -painiketta saat tiedot hakemukseesi. HUOM! Lataa-toiminnon tuomat aiemman lomakkeen tekstit korvaavat kohdat, jotka olet mahdollisesti täyttänyt.

Unohtunut salasana

Uuden salasanan unohtuneen tilalle saat hakuilmoituksen oikeassa yläreunassa olevan Unohtuiko salasana -linkin kautta.

Ongelmatilanteet rekrytointijärjestelmän käytössä

careers(a)uwasa.fi