Ammattiliitot

Ammattiliitto on järjestö, joka valvoo työntekijöiden etua. Useat akateemisesti koulutetut kuuluvat johonkin Akavan jäsenliittoon. Akavalla on myös opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnatut verkkosivut, joissa on tietoa mm. työsopimuksesta, palkkasuosituksista, työttömyyskassoista ja työnhausta.

Yleisimmät Vaasan yliopistossa opiskelevien liitot on esitelty alla. Muita akavalaisia liittoja on listattu Akavan verkkosivuilla. Ammattiliittoon kannattaa liittyä jo opiskeluaikana.

  • Viestinnän alan opiskelijoille: Akavan erityisalat on kulttuurin, hallinnon ja liike-elämän asiantuntija- ja esimiestehtävissä toimivien etujärjestö. Opiskelijoiden verkkosivut
  • Kauppatieteellisen alan opiskelijoille: Suomen Ekonomit on kauppatieteellisen yliopistotutkinnon suorittaneiden ja alan opiskelijoiden palvelu- ja etujärjestö.
  • Hallintotieteiden opiskelijoille: Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry (YKA) on kaikkien yhteiskunnallisella alalla toimivien korkeasti koulutettujen ammattijärjestö. Opiskelijoiden järjestön SYYn verkkosivut.
  • Tekniikan opiskelijoille: Tekniikan akateemisten liitto - TEK on tekniikan tekijöiden järjestö. Opiskelijoiden verkkosivut