Lukuvuosi-ilmoittautuminen (vanha)

Yliopistolain (24.7.2009/558) mukaan jokaisen opiskelijan on ilmoittauduttava joka lukuvuosi yliopistoon joko läsnäolevaksi tai poissaolevaksi. Ilmoittautumisvelvollisuus koskee kaikkia tutkinto-opiskelijoita, sekä perus- että jatkotutkinto-opiskelijoita.

Läsnäolevaksi ilmoittautuu opiskelija, joka aikoo seurata opetusta, osallistua harjoituksiin ja tentteihin tai tekee tutkielmaa. Myös sivuaineopintoja muualla suorittavan sekä opiskelijavaihdossa olevan opiskelijan on ilmoittauduttava läsnäolevaksi kotiyliopistoonsa. Vain läsnäoleva ja päätoimisesti opiskeleva opiskelija voi saada opintotukea.

Poissaolevaksi ilmoittautuva opiskelija ei voi suorittaa opintoja Vaasan yliopistossa eikä olla ylioppilaskunnan jäsen. Poissaolevaksi voi ilmoittautua esim. varusmiespalveluksen vuoksi. Jos poissaolevaksi ilmoittautunut opiskelija haluaa jatkaa opintojaan samana lukuvuonna, hän voi tehdä läsnäoloilmoittautumisen ilmoittautumisaikana Pepin kautta Oili-ilmoittautumispalvelussa tai muuna aikana Koulutuksen järjestelmäpalveluihin (edusys(at)uwasa.fi).

HUOM. Uusi opiskelija, katso uusille opiskelijoille suunnatuilta osiosta Uuden opiskelijan muistilista -sivulta kohdasta Ilmoittautuminen yliopistoon 2. alaotsikko Ilmoittautuminen poissaolevaksi opiskelijaksi.

Mikäli olet viimeksi ilmoittautunut yli lukuvuosi sitten, tulee sinun hakea opiskeluoikeuden palauttamista kirjallisesti Hakemus opiskeluoikeuden palauttamiseksi -lomakkeella. Katso tarkemmat ohjeet lomakkeesta.

Yliopistolain mukaan kaikki yliopiston opiskelijat, jotka on otettu opiskelijoiksi alempaan ja ylempään korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin, kuuluvat ylioppilaskuntaan. Ylioppilaskunnan menot rahoitetaan mm. jäsenmaksuilla, joita ylioppilaskunnalla on oikeus määrätä jäsentensä suoritettavaksi. Jäsenmaksun maksamista valvoo yliopisto.

Opiskelija- ja opintosuoritustietoja siirretään kuukausittain Kelalle. Kela saa tiedot ilmoittautuneista, tutkinnon suorittaneista ja opintonsa keskeyttäneistä.

Ilmoittautumisasioihin liittyvissä kysymyksissä voit kysyä apua omaohjaajaltasi ja ylioppilaskunnan palvelutoimistosta.

Ilmoittautumisaika 

  • Vaasan yliopistossa jo opiskelleiden ilmoittautumisaika lukuvuodeksi 20232024 alkaa 1.6.2023 ja päättyy 15.9.2023. Kevätlukukauden 2024 osalta ilmoittautumisaika päättyy 31.1.2024. Tänä aikana sinun on ilmoittauduttava joko läsnä- tai poissaolevaksi.
  • Uusien opiskelijoiden tulee ilmoittautua jo 22.8.2023 klo 15 mennessä kurssi-ilmoittautumisten vuoksi.

Unohditko ilmoittautua? 

  • Jos et muistanut hoitaa ilmoittautumistasi määräajan kuluessa, löydät toimintaohjeet kohdasta Uudelleenkirjaamismaksu

Uuden opiskelijan ilmoittautuminen

Uusi opiskelija voi tehdä lukuvuosi-ilmoittautumisen joko opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä Oma opintopolku -palvelun kautta tai uuden opiskelijan materiaalin mukana postitettavien ohjeiden mukaisesti.

Löydät ohjeet myös Uuden opiskelijan muistilista -sivulta kohdasta ilmoittautuminen yliopistoon.

Jatkavan opiskelijan ilmoittautuminen

Vaasan yliopistossa jo opiskelevien ilmoittautuminen alkaa lukuvuosittain 1.6. ja päättyy 15.9. Kevätlukukauden ilmoittautumisaika päättyy 31.1.

Tänä aikana sinun on ilmoittauduttava joko läsnä- tai poissaolevaksi jokaiseen voimassa olevaan opiskeluoikeuteesi.

Ilmoittaudu jokaiseen opiskeluoikeuteen erikseen

Lukuvuosi-ilmoittautuminen on muuttunut opiskeluoikeuskohtaiseksi Pepin käyttöönoton myötä. Jos sinulla on useita voimassa olevia tutkinto-opiskeluoikeuksia, sinun on ilmoittauduttava jokaiseen opiskeluoikeuteen erikseen joko läsnä- tai poissaolevaksi.

Lukuvuosi-ilmoittautuminen opiskeluoikeuksiin tapahtuu Oili-ilmoittautumispalvelussa, johon pääset Pepin opiskelijan työpöydältä (Opiskelijan työpöytä-> Ilmoittaudu lukuvuodelle). Oilissa näkyvät kaikki aktiiviset opiskeluoikeutesi, joihin sinun tulee ilmoittautua. Muista ilmoittautua Oilissa ilmoittautumisaikana jokaiseen opiskeluoikeuteen erikseen, jotta vältyt uudelleenkirjaamismaksulta.

Ilmoittaudu läsnäolevaksi kaikkiin niihin opiskeluoikeuksiin, joihin sisällytettäviä opintoja aiot suorittaa. Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi useampaan opiskeluoikeuteen, ylioppilaskunnan jäsenmaksu peritään vain ensimmäisen ilmoittautumisen yhteydessä. Voit ilmoittautua poissaolevaksi opiskeluoikeuteen, johon liittyviä opintoja et aio suorittaa.

Jos sinulla on opiskeluoikeus kandidaatin- ja maisterintutkintoon ja kandidaatin opintosi ovat kesken, teet Oilissa ilmoittautumisen kandidaatin opiskeluoikeudelle.

Ilmoittautuminen läsnäolevaksi

Ilmoittautumistavat:

1) Ilmoittautuminen Pepin kautta

Ilmoittautuminen tapahtuu Pepin kautta Oili-ilmoittautumispalvelussa ilmoittautumisaikana 1.6.-15.9.

Voit maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun Pepin kautta Oili-ilmoittautumispalvelussa verkkopankissa tai luottokortilla. Ilmoittautumistiedot siirtyvät Oili-palvelusta automaattisesti Peppiin. Kortilla maksettaessasi maksusta peritään maksutapalisä. Poissaolevaksi voi ilmoittautua ilman verkkopankkitunnuksia.

Huom! Jos sinulla on ongelmia käyttäjätunnuksien kanssa, ota yhteyttä yliopiston IT-palveluihin puhelimitse 029 449 8001 tai sähköpostilla it(at)uwasa.fi.

2) Ilmoittautuminen muulla tavoin kuin Pepin kautta

Ellet ilmoittaudu Pepin kautta, voit hoitaa ilmoittautumisen palauttamalla täytetyn ja allekirjoitetun ilmoittautumislomakkeen ja maksetun ylioppilaskunnan jäsenmaksun kuitin sähköpostitse Koulutuksen järjestelmäpalveluihin (edusys(at)uwasa.fi).

Uusien opiskelijoiden ilmoittautumislomake löytyy Uuden opiskelijan muistilista -sivuilta kohdasta Ilmoittautuminen yliopistoon.

Ilmoittautuminen poissaolevaksi

Voit ilmoittautua poissaolevaksi Pepin kautta Oili-ilmoittautumispalvelussa. Poissaolevaksi ilmoittautuva opiskelija ei voi suorittaa kursseja, mutta poissaolevaksi ilmoittautuvan opiskelijan käyttäjätunnukset ovat voimassa poissaololukukauden aikana.

Jos jatkat poissaolevaksi ilmoittautumista edelliseltä lukukaudelta, voit tehdä sen 1.6.-15.9. Pepin kautta Oili-ilmoittautumispalvelussa. Ellet voi ilmoittautua Pepin kautta, voit ilmoittautua erillisellä ilmoittautumislomakkeella. Voit palauttaa lomakkeen sähköpostitse Koulutuksen järjestelmäpalveluihin (edusys(at)uwasa.fi) 

Jos olet ilmoittautunut poissaolevaksi, voit muuttaa ilmoittautumisen läsnäolevaksi ilmoittautumisaikana Pepin kautta ja muuna aikana ottamalla yhteyttä Koulutuksen järjestelmäpalveluihin (edusys(at)uwasa.fi).

Jos olet ilmoittautunut läsnäolevaksi ja haluat muuttaa ilmoittautumisesi poissaolevaksi, voit tehdä muutoksen vain ilmoittautumisaikana ottamalla yhteyttä Koulutuksen järjestelmäpalveluihin (edusys(at)uwasa.fi).

 

Document

Ylioppilaskunnan (VYY) jäsenmaksu ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu on pakollinen kaikille läsnäolevaksi ilmoittautuville kandidaatin tai maisterin tutkintoa suorittaville. Vain läsnäolevaksi ilmoittautunut voi suorittaa opintoja.

Jatko-opiskelijoille ylioppilaskunnan jäsenmaksu on vapaaehtoinen.

Jäsenmaksu maksetaan Pepin kautta Oili-ilmoittautumispalvelussa läsnäoloilmoittautumisen yhteydessä. Perustutkinto-opiskelijoiden (kandidaatti- ja maisteriopiskelijat) ylioppilaskunnan jäsenmaksu koko lukuvuodelta 2022-2023 on 83 €. Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi vain syyslukukaudelle tai vain kevätlukukaudelle, maksu on 44 €.  

Mikäli sinulla ei ole tai olet kadottanut tunnukset Peppiin, voit hakea ne verkkopankkitunnuksilla osoitteen https://login.uwasa.fi/passUtils/welcome.jspkautta.

Mikäli sinulla ei ole Peppiä käytettävissäsi, voit maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan tilille. Tilinumeron ja tarkat maksuohjeet voit pyytää osoitteesta ylioppilaskunta(at)vyy.fi

Maksun maksettuasi lähetä maksukuitti ja täytetty ilmoittautumislomake osoitteeseen edusys(at)uwasa.fi

Läsnäolevana opiskelijana useassa yliopistossa?

Jos ilmoittaudut läsnäolevaksi opiskelijaksi kahteen tai useampaan yliopistoon, sinun tulee maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksu kokonaisuudessaan ensin niihin kaikkiin.

Lisätietoa jäsenmaksun palautuksesta löydät VYY:n sivuilta.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnassa yhteyshenkilö on pääsihteeri Lauri Tuohiniemi (paasihteeri(at)vyy.fi).

Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu

Yliopisto-opiskelijat maksavat lukukausikohtaisen terveydenhoitomaksun Kelalle. Sinun täytyy maksaa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu, jos suoritat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa ja olet ilmoittautunut lukukaudelle läsnäolevaksi. Maksu täytyy maksaa, vaikka et saisi opintotukea tai käytät YTHS:n palvelujen sijaan esimerkiksi työterveyshuollon palveluita.

Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Lue Kelan sivuilta, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Terveydenhoitomaksusta ei lähetetä laskua, vaan maksu täytyy maksaa OmaKelassa oma-aloitteisesti lukukausittain. Lue ohje, miten maksat korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksun.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä määräytyy sen mukaan, milloin ilmoittaudut läsnäolevaksi.

  • Syyslukukauden eräpäivä on 30.9., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnäolevaksi. Jos ilmoittaudut syyslukukaudelle 1.10. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.12.

  • Kevätlukukauden eräpäivä on 31.1., jos olet siihen mennessä ilmoittautunut läsnäolevaksi. Jos ilmoittaudut kevätlukukaudelle 1.2. tai sen jälkeen, eräpäivä on 31.7.

Jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai Eta-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia, sinun ei tarvitse maksaa terveydenhoitomaksua. Voit kuitenkin käyttää YTHS:n palveluita. Lue Kelan sivuilta, miten sinun pitää toimia, jos kuulut toisen EU- tai Eta-maan, Sveitsin tai Ison-Britannian sosiaaliturvaan.

Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksun palautusta koskevat ohjeet

Voit anoa ylioppilaskunnan jäsenmaksua palautettavaksi, mikäli olet maksanut jäsenmaksun ja valmistunut ennen ilmoittautumisajan päättymistä (=valmistut elokuussa tai tammikuussa), ilmoittautunut poissaolevaksi tai maksanut jäsenmaksun virheellisesti.

Lisätietoa jäsenmaksun palauttamisesta löydät VYY:n verkkosivuilta 

Katso myös

Jatkotutkinto-opiskelijan ilmoittautuminen

Tohtorikoulutukseen hyväksyttyjen on ilmoittauduttava yliopistoon hyväksymiskirjeessä ilmoitettuna aikana sekä huolehdittava jatkossa lukuvuosi-ilmoittautumisesta vuosittain.

Tarkempia tietoja jatko-opiskelijoiden ilmoittautumisesta löydät Tutkijakoulutuksen verkkosivuilta.

Uudelleenkirjaamismaksu

Unohditko ilmoittautua määräaikana?

Huomaathan, että uudelleenkirjaamismaksu maksetaan ERI tilille kuin ylioppilaskunnan jäsenmaksu

Määräaikaan mennessä ilmoittautumatta jättäneet poistetaan yliopiston kirjoilta.

Yliopisto perii määräajan jälkeen ilmoittautumisesta 35 euron uudelleenkirjaamismaksun, joka on maksettava erikseen ylioppilaskunnan jäsenmaksun lisäksi. Uudelleenkirjaamismaksu koskee myös jatko-opiskelijoita. Maksu perustuu valtioneuvoston asetukseen yliopistojen toiminnassa perittävistä maksuista.

Pepin käyttöönoton myötä lukuvuosi-ilmoittautuminen on tehtävä jokaiseen opiskeluoikeuteen erikseen.  Mikäli olet jättänyt ilmoittautumatta johonkin opiskeluoikeuteen, peritään myöhästyneestä ilmoittautumisesta kyseiseen opiskeluoikeuteen uudelleenkirjaamismaksu, vaikka olisit ilmoittautunut muihin opiskeluoikeuksiisi ajoissa.

Jos teet lukuvuosi-ilmoittautumisen myöhässä yhdellä kertaa useaan opiskeluoikeuteen, sinulta peritään vain yksi uudelleenkirjaamismaksu. Jos ilmoittaudut tämän jälkeen vielä johonkin muuhun opiskeluoikeuteen myöhässä, uudelleenkirjaamismaksu peritään sinulta uudelleen.

Mikäli olet viimeksi ilmoittautunut yli lukuvuosi sitten, tulee sinun hakea opiskeluoikeuden palauttamista kirjallisesti Hakemus opiskeluoikeuden palauttamiseksi -lomakkeella. Katso tarkemmat ohjeet lomakkeesta. Palauta lomake koulutusohjelmasi omaohjaajallesi.

Yliopiston tilitiedot uudelleenkirjaamismaksua varten

Huomaathan, että uudelleenkirjaamismaksu maksetaan eri tilille kuin ylioppilaskunnan jäsenmaksu!

Danske Bank
saaja: Vaasan yliopisto
IBAN: FI37 8919 9710 0008 72
SWIFT code (BIC): DABAFIHH

Uudelleenkirjaamismaksun viite: 276012

Palauta kuitti uudelleenkirjaamismaksusta osoitteeseen edusys(at)uwasa.fi samalla, kun toimitat lukuvuosi-ilmoittautumiseen tarvittavat dokumentit (ks. Vanhan opiskelijan ilmoittautuminen -> Ilmoittautuminen muulla tavoin kuin Pepin kautta)

Opiskelijakortti ja lukuvuositarra

Ylioppilaskunnan jäsenyyden tunnuksena toimii opiskelijakortti. Opiskelijakortilla saa sekä valtakunnallisia että paikallisia opiskelija-alennuksia. Kansainvälisellä maksuominaisuudella varustetulla opiskelijakortilla saa alennuksia myös ulkomailla ja vaihdossa.

Lisätietoja opiskelijakortista saat ylioppilaskunnan verkkosivuilta.

Katso myös