YTHS:n uutiskirje 21.9.2023

Image

Tässä kirjeessä

 • Tulossa Pienillä teoilla terveyttä -opiskeluhyvinvointiviikolla: Keinoja stressinsäätelyyn
 • Ensimmäisen vuoden opiskelija, käy vastaamassa TerveysStartti-kyselyyn!
 • Maksa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu Kelalle 30.9. mennessä
 • Oikein kohdennettua apua – YTHS tarjoaa porrastetusti mielenterveyden hoitoa
 • Tutustu syksyn ryhmiin
 • YTHS valmistautunut hoitotakuulain muutoksiin
 • Influenssarokotukset alkavat YTHS:llä marraskuussa
 • Valtakunnallinen terveyden edistämisen webinaari osana hyvinvointiviikkoa 5.10.2023 – ilmoittaudu mukaan!
 • TULOSSA SYKSYLLÄ 2023:
  Koko Suomi harjaa 9.–15.10. / Opiskelukykypäivä 15.11. / Korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden edistämisen verkostopäivä: Strategisia suuntaviivoja opiskeluhyvinvoinnin johtamiseen 28.11.

Tulossa Pienillä teoilla terveyttä -opiskeluhyvinvointiviikolla: Keinoja stressinsäätelyyn

Pienillä teoilla terveyttä -opiskeluhyvinvointiviikon verkkotapahtumissa (2.–6.10.2023) etsimme asiantuntijoidemme kanssa keinoja helpottaa ja ennaltaehkäistä stressioireita. Viikon aikana järjestämme päivittäin eri teemoihin pureutuvia Kysy asiantuntijalta -lounaswebinaareja.

Torstaina 5.10. järjestämme valtakunnallisen terveyden edistämisen webinaarin, lue webinaarista tarkemmin tämän uutiskirjeen loppuosasta. 5.10. klo 11.00-12.30 Vaasan yliopistolla järjestetään myös hyvinvointi- ja ohjauspalveluiden pop up -tilaisuus, jossa on mukana YTHS:n terveydenhoitajia. Olet tervetullut keskustelemaan stressinhallinnasta ja StressLess-ryhmistä!

Lue viikon ohjelmasta tarkemmin YTHS:n verkkosivuiltamme

Ensimmäisen vuoden opiskelija, käy vastaamassa TerveysStartti-kyselyyn!

Jos aloitit ensimmäisen korkeakoulututkintosi suorittamisen syyslukukaudella 2023, pääset nyt vastaamaan TerveysStartti-kyselyyn Self-verkkopalvelussa. Vastattuasi TerveysStartti-kyselyyn saat palautteen terveydentilastasi ja mahdollisesti ohjauksen YTHS:n terveyden edistämisen palveluihin.

Lue lisää YTHS:n verkkosivuilta kohdasta Ajankohtaista > Ensimmäisen vuoden opiskelija, käy vastaamassa TerveysStartti-kyselyyn!

Maksa korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu Kelalle 30.9. mennessä

Sinulle ei lähetetä laskua, vaan maksu pitää maksaa oma-aloitteisesti. Lue ajantasaiset ohjeet terveydenhoitomaksusta Kelan sivuilta.

Oikein kohdennettua apua – YTHS tarjoaa porrastetusti mielenterveyden hoitoa

YTHS on uudistanut opiskelijan mielenterveyden hoitoon liittyviä palveluita ja asiointia. Syksystä 2023 alkaen YTHS tarjoaa opiskelijalle tukea mielenterveysasioissa tarpeita vastaavasti ja ilman useita asiointivaiheita.

Lue lisää porrasteisesta hoitomallista YTHS:n verkkosivuilta kohdasta Ajankohtaista > Oikein kohdennettua apua – YTHS tarjoaa porrastetusti mielenterveyden hoitoa

Tutustu syksyn ryhmiin

Syksyn aikana YTHS tarjoaa useissa palvelupisteissä ja verkossa erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ryhmiä, joista voit saada vertaistukea ja eväitä terveyden ja elämänhallinnan tueksi. Lue lisää syksyn ryhmistä

YTHS valmistautunut hoitotakuulain muutoksiin

Velvoitteet opiskelijoiden hoidontarpeen arvioinnin toteutumisesta ja hoitoon pääsystä tiukentuivat 1.9.2023. YTHS on valmistautunut palveluiden saatavuuden parantamiseen muun muassa tekemällä muutoksia palvelumalliin ja lisäämällä digitaalisia palveluja. Myös hoidontarpeen arvioinnin toimintaa on muutettu. Lisätietoja YTHS:n valmistautumisesta hoitotakuulain muutoksiin

Influenssarokotukset alkavat YTHS:llä marraskuussa

Maksuttoman rokotteen YTHS:ltä saavat sote-alojen korkeakouluopiskelijat sekä riskiryhmäläiset. Huomioithan, ettei influenssarokotusaikaa ole vielä toistaiseksi mahdollista varata.

Julkaisemme ajanvarausohjeet rokotuksiin ja lisätiedot rokotusten käytännön järjestelyistä verkkosivuillamme lokakuun aikana. Ennakkokyselyihin influenssarokotuksista emme valitettavasti voi vastata puhelimitse.

Lue lisää YTHS:n influenssarokotuksista

Valtakunnallinen terveyden edistämisen webinaari 5.10.2023 – ilmoittaudu mukaan!

Miten hallita stressiä ja arjen kuormittavuutta ja lisätä omaa resilienssiä? Millä keinoin voi parantaa omaa arjenhallintaa ja lisätä kokemusta työ- ja opiskeluarjen mielekkyydestä? Millainen rooli itsetuntemuksella on omasta hyvinvoinnista huolehtimisessa?

Muun muassa näistä teemoista puhutaan torstaina 5.10.2023 klo 13–14 valtakunnallisessa terveyden edistämisen webinaarissa, jonka asiantuntijana on työpsykologi Jaakko Sahimaa. Webinaari on osa YTHS:n Pienillä teoilla terveyttä -hyvinvointiviikkoa. Tähän webinaariin on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu webinaariin tämän linkin kautta.

Tulossa syksyllä 2023

Koko Suomi harjaa 9.–15.10.

YTHS:n sosiaalisen median kanavista sekä palvelupisteiden infonäytöiltä voi lukea viikon aikana tärppejä hampaiden harjaamiseen liittyen. Samalla voit bongata myös YTHS:läisiä harjaamassa hampaitaan. Laita siis somekanavamme seurantaan!

Opiskelukykypäivä 15.11.

Julkaisemme päivän tarkemman ohjelman lähempänä ajankohtaa. Pistä päivämäärä jo kalenteriisi!

Korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden edistämisen verkostopäivä: Strategisia suuntaviivoja opiskeluhyvinvoinnin johtamiseen 28.11.

Tiedotamme tarkemmin sisällöistä ja aikatauluista lähempänä tapahtumaa.

Tarkemmat tiedot syksyn tapahtumista julkaistaan myös verkkosivuillamme Tulevia tapahtumia -osiossa.

Mitä mieltä olit jutusta?