Yliopiston vuorovaikutus- ja kaksikielisyystutkimus tutuksi ulkomaisten yliopistojen Suomen ...

Uutisen oletuskuva
Ulkomaisissa yliopistoissa työskentelevien Suomen kielen ja kulttuurin opettajien jokavuotiset opintopäivät pidettiin tänä vuonna Vaasan yliopistossa 6.–8.8.2013. CIMOn järjestämille opintopäiville osallistui lähes 70 opettajaa eri puolilta Eurooppaa sekä Kiinasta ja Yhdysvalloista.

Opintopäivillä kuultiin mm. yliopisto-opettaja Katri Karjalaisen esitys tandem-oppimisesta ja -opetuksesta. Hän esitteli vuorovaikutusta kielenoppimisen tavoitteena ja välineenä. Professori Esa Lehtinen perehdytti osallistujat kasvokkaisiin vuorovaikutustilanteisiin ja teksteihin työpaikan viestinnässä. Professori Nina Pilke kertoi julkisten organisaatioiden kaksikielisyystutkimuksesta.

Opintopäivät tarjoavat ulkomailla työskenteleville yliopisto-opettajille mahdollisuuden päivittää tietojaan Suomen kielestä ja kulttuurista sekä tutustua tuoreeseen tutkimukseen ja vaihtaa kokemuksia muiden alalla toimivien kanssa.

Suomen kielen ja kulttuurin opetuksella ulkomaisissa yliopistoissa on pitkät perinteet: tätä nykyä opintoja on tarjolla yli 100 yliopistossa noin 30 maassa eri puolilla maailmaa­. Suomen opettajia on maailmalla yli 200 ja opiskelijoita noin 5 000. CIMO edistää monin eri tavoin Suomen kielen ja kulttuurin opintoja ulkomaisissa yliopistoissa.

Mitä mieltä olit jutusta?