Yliopistolta tukea korkeakouluopiskelijoiden yrittäjyyteen

Uutisen oletuskuva
Vaasan yliopisto on myöntänyt 6 000 euron avustuksen Vaasa Entrepreneurship Societylle. Vaasa Entrepreneurship Society (VES) on Vaasan yliopiston opiskelijoiden tammikuussa 2015 perustama yrittäjyysyhteisö, joka kokoaa kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet Vaasan korkeakouluopiskelijat yhteen. Yhdistys edistää opiskelijoiden yrittäjyyttä ja yrittäjämäistä ajattelua.
VES:n hallituksen puheenjohtaja Miika Huttunen ja yliopiston ma. rehtori Jari Kuusisto

– Visiomme on luoda Pohjanmaasta yksi Pohjoismaiden merkittävimpiä yrittäjyysekosysteemejä. Uskomme, että yhdistämällä oikeat ihmiset ja ideat voimme luoda jotain merkittävää. Tämän vuoksi olemme kehittäneet useita erilaisia tapahtumakonsepteja, joiden kautta opiskelijat voivat kohdata, innostua ja kehittyä, sanoo VES:n hallituksen puheenjohtaja Miika Huttunen.

Tavoitteena on madaltaa korkeakouluopiskelijan kynnystä perustaa yritys ja luoda toisia auttavaa kulttuuria. VES järjestää kokouksia, koulutuksia, tapahtumia, illanviettoja sekä keskustelu-, tiedotus- ja seminaaritilaisuuksia. Esimerkiksi VES Talkseissa inspiroidutaan ja saadaan energiaa. VES Academy -konseptissa opiskelijat oppivat konkreettisia taitoja yrittäjyyteen ja itsensä johtamiseen. VES Consulting -konseptissa tarjotaan edullista opiskelijakonsultointia yrityksille. Opiskelijat soveltavat oppimaansa teoriaa käytäntöön, ja yrittäjät saavat uudenlaisia näkökulmia liiketoiminnan haasteisiin.

– Yliopisto lähti viime vuonna tukemaan VES:n toimintaa, ja olemme hyvin myönteisesti yllättyneitä opiskelijoiden toimeliaisuudesta ja halusta viedä yrittäjyyden asiaa eteenpäin positiivisella tavalla. Aktiiviset ja yritteliäät opiskelijat ovat meille arvokas voimavara, sanoo ma. rehtori Jari Kuusisto.

Syksyllä luvassa suuri opiskelijayrittäjyysseminaari

Vaasan yliopisto tuki Vaasa Entrepreneurship Societyä myös viime vuonna. VES järjesti vuonna 2015 viisitoista erilaista tapahtumaa, joissa oli yli 1300 kävijää.

– Vuosi 2015 oli tyhjästä luodulle yhdistykselle monella tapaa menestyksekäs ja loi pohjan tulevaisuuden kasvulle. Avajaistapahtumamme yhdessä Bruce Oreckin kanssa keräsi 320 kävijää ja lähes samaan lukuun pääsimme liikemies Hjallis Harkimon kanssa.

VES:n tämän vuoden keskeisiä tavoitteita ovat saavutetun kasvun tuplaaminen sekä kaikkien Vaasan korkeakoulujen opiskelijoiden tavoittaminen ja heidän saamisensa mukaan toiminnan kehittämiseen.

– Tänä keväänä olemme järjestäneet kolme VES Academya, joissa teemoina on ollut rekrytointi ja tiimin rakentaminen, itsensä johtaminen sekä immateriaalioikeudet, sopimukset ja muut kasvuyrityksille relevantit aiheet. Olemme järjestäneet yhteistyössä Bock’s Cornerin kanssa case-kilpailun, jossa opiskelijatiimit ideoivat uusia innovatiivisia ratkaisuja. Kevään suurin tapahtuma VES Talks ja sen jälkeinen verkostoitumistapahtuma keräsi maaliskuussa yli 400 osallistujaa.

Syyskuussa VES järjestää historiansa suurimman produktion Harvest-opiskelijayrittäjyyseminaarin. Tavoitteeksi on asetettu yli 600 kävijää.

– Harvest syntyi halusta ottaa seuraava askel Vaasan alueella ja yhdistää intohimoisimmat tekijät. Harvestin teemana ovat yrittäjyys, startup-kulttuuri ja rohkeus.

Tämän lisäksi yhdistys järjestää muun muassa VES Academyn myyntitaidosta, opintomatkan Slushiin, livelähetyksen Nordic Business Forum -tapahtumasta sekä case-kilpailun Vasa Station hankkeen eteenpäin viemiseksi.

– VES:n arvomaailmaan kuuluu yrittäjämäinen elämänasenne, jossa ajatellaan mitä voidaan tehdä ennemmin, kuin mitä ei voida. Yrittäjämäinen ajattelu, jatkuva itsensä kehittäminen ja kunnianhimo kuuluvat toimintaperiaatteisiimme. Tapahtumiamme eivät esimerkiksi juonna parhaat puhujat, vaan henkilöt, jotka voivat oppia eniten.

Hieman yli vuoden toiminnan jälkeen VES:llä on yli 170 aktiivista jäsentä. Kymmenhenkisen hallituksen tukena on yli 30 opiskelijan ydintiimi. Tapahtumat ovat kaikille avoimia, enimmäkseen ilmaisia ja englanninkielisiä, jotta myös vaihto- ja tutkinto-opiskelijat tavoitetaan. Yhdistyksellä on toimitilat Vaasassa Palosaaren Saippuatehtaalla. Tiloille voi tulla vapaasti innovoimaan, tekemään koulutehtäviä tai vain viettämään aikaa.

Lisätietoja:
Hallituksen puheenjohtaja Miika Huttunen, Vaasa Entrepreneurship Society VES, p. 050 407 2954
Ma. rehtori Jari Kuusisto, Vaasan yliopisto, p. 029 449 8291

Mitä mieltä olit jutusta?