VAKKI ry valitsi Vuoden humanistiksi Kaarina Hazardin

Uutisen oletuskuva
Vaasan yliopiston kääntämisen, erikoisalaviestinnän ja monikielisyyden tutkijayhdistys VAKKI ry valitsi Vuoden humanistiksi 2016 helsinkiläisen kulttuurialan pätkätyöläisen Kaarina Hazardin. Vuoden humanisti on henkilö, joka on nostanut arvokeskusteluun ihmiset ja ihmisyyden. Vuoden humanisti valittiin VAKKI ry:n kansainvälisessä tutkijasymposiumissa torstaina 11. helmikuuta.
Vuoden humanisti 2016 Kaarina Hazard (Kuva: Heini Lehväslaiho)

– Kaarina Hazard on todellinen kulttuurin ja yhteiskunnallisen keskustelun moniottelija. Hänen tapansa argumentoida edustaa maamme parhaimmistoa: hän on oivaltava ja terävä, hänen kielensä on rikasta ja äänenkäyttönsä vivahteikasta. Hänen kolumninsa sekä tv- ja radioesiintymisensä tarjoavat kuulijoille älykästä sisältöä, jota pinnallistuva media kipeästi kaipaa, kertoo VAKKI ry:n varapuheenjohtaja Harry Lönnroth.

– Hazard reagoi aikamme ilmiöihin, erittelee yhteiskuntaa ja asettaa asiat oikeisiin mittasuhteisiinsa. Hän edustaa sitä, mitä me täällä yliopistossa niin usein peräänkuulutamme: ihmistä, joka osallistuu ja tekee sen ammattilaisen rautaisella otteella.

Perusteluissa todetaan, että Hazard on humanisti, joka puolustaa ihmistä ja ihmisyyttä.

– Hän saa meidät ajattelemaan ja näkemään asioita useasta eri näkökulmasta, eikä hän pelkää puolustaa sitä, mihin uskoo. Ja juuri tällaisia ihmisiä tarvitsemme aikana, jolloin maailman meno saa monet hämilleen, Lönnroth sanoo.

Hazard on kirjoittaja, näyttelijä ja yhteiskunnallisten ilmiöiden pohtija. Tällä hetkellä hän on kommentaattorivieraana mm. YLE:n Pressiklubissa. Lisäksi hän suomentaa ja opettaa. Hazard on julkaissut mm. teoksen Kontallaan: Muistiinpanoja mediasta (2006).

Lisätiedot: Harry Lönnroth, p. 029 449 8385

Mitä mieltä olit jutusta?