Vaasalainen korkeakoulutus esittäytyy Helsingissä

Uutisen oletuskuva
Vaasan yliopisto, ammattikorkeakoulu ja kaupunki esittäytyvät yhdessä Suomen suurimmilla koulutusmessuilla Studiassa Helsingissä 1.–2. joulukuuta, osastolla 4e59. Messuilla tuodaan esiin Vaasan merellistä korkeakoulukampusta.

Vaasalaisen yliopisto- ja ammattikorkeakoulukoulutuksen kärkialoja ovat kauppatieteet ja tekniikka. Tekniikassa painopisteenä on energia, mikä pohjautuu Vaasan asemaan Pohjoismaiden suurimpana energiateknologian osaamiskeskittymänä. Kauppatieteissä painotus on kansainvälisessä liiketoimintaosaamisessa.

Korkeakoulutus on yksi Vaasan strategisista painopisteistä. Se on myös tärkeä kaupungin tunnettuuden ja vetovoiman edistäjä. Yliopisto, kaksi ammattikorkeakoulua ja kolme muuta korkeakouluyksikköä antavat koulutusta kaikkiaan 13 000 korkeakouluopiskelijalle. Opetusta on tarjolla monialaisesti ja monikielisesti yli 30 eri tutkinnossa suomen, ruotsin ja englannin kielellä.

Suomen aurinkoisin merikaupunki Vaasa on 68 000 asukkaan vireä ja kansainvälinen kulttuurin, koulutuksen ja matkailun keskus läntisessä Suomessa. Pohjoismaiden suurimpana energia-alan keskittymänä tunnettu kaupunki houkuttelee myös uramahdollisuuksillaan. Opiskelupaikkana Vaasa tarjoaa erinomaisia asumisen vaihtoehtoja ja vapaa-ajan palveluita.

Vaasan työllisyys on jatkuvasti Suomen huippua. Seudun kansainvälinen elinkeinoelämä tarvitsee monen alan korkeakoulutettuja osaajia.

Mitä mieltä olit jutusta?