Uutta demokratiaa pohdittiin eduskunnassa 27.9.

Uutisen oletuskuva
Filosofisen tiedekunnan asiantuntijat osallistuvat demokratian kehittämisestä käytävään valtakunnalliseen ja kansainväliseen keskusteluun. Tavoitteena on edustuksellisen demokratian ja suoran kansalaisvaikuttamisen monipuolinen vuoropuhelu sekä kansalaisten uusien vaikutuskanavien kehittäminen.

Filosofinen tiedekunta on mukana Suomen Setlementtiliiton viisivuotisessa Uusi paikallisuus -hankkeessa, jossa etsitään uudenlaisia lähidemokratian käytäntöjä. Yhtenä kohdealueena on Palosaari Vaasassa. Dekaani Hannu Katajamäki on hankkeen valtakunnallisen ohjausryhmän puheenjohtaja.

Hanke järjesti eduskunnassa 27.9. paneelikeskustelun, jossa Katajamäen puheenjohdolla pohdittiin lähidemokratiaa ja kansalaisten suoran vaikuttamisen keinoja. Paneeliin osallistuivat kansanedustajat Lars Gästgivars (rkp), Miapetra Kumpula-Natri (sd.), Markku Mäntymaa (kok.), Oras Tynkkynen (vihr.) ja Pia Viitanen (sd.). Paneeliin osallistui myös oikeusministeriön demokratia-asiantuntija, erikoissuunnittelija Niklas Wilhelmsson. Yleisönä oli noin 50 kansalaisjärjestöaktiivia. Joukossa oli myös kansanedustajien avustajia.

Lue lisää Filosofisen tiedekunnan sivuilta.

Mitä mieltä olit jutusta?