Uudesta tutkimusohjelmasta puhtia hyvinvoinnin ja johtamisen analyysiin

Uutisen oletuskuva
Monitieteinen hyvinvoinnin ja johtamisen tutkimusohjelma ohjaa esittämään kysymyksiä ja löytämään vastauksia niihin haasteisiin, joita nykyinen hyvinvointiyhteiskunta jatkuvasti kohtaa.

– Tutkimusohjelman avulla tullaan ottamaan kantaa hyvinvointijohtamisen pirullisiin ongelmiin sekä kansalaisten ja asiakkaiden mahdollisuuksiin osallistua hyvinvointiyhteiskunnan kehittämiseen. Lisäksi tutkimusohjelma ratkoo hyvinvoinnin, terveyden ja mielenterveyden välisiä kysymyksiä, kertoo professori Pirkko Vartiainen.

Tutkimusohjelmalla saadaan esiin tietoa, jota on mahdollista hyödyntää sekä tieteellisten että käytännöllisten kysymysten ratkaisemisessa.

– Tärkeää on tuottaa hyvin analysoitua tietoa, mutta myös huolehtia sitä, että tuo tieto välittyy yhteiskunnan eri osa-alueille, Vartiainen jatkaa.

Tutkimusohjelmaa koordinoivat Vaasan yliopiston sosiaali- ja terveyshallintotiede ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Vaasan yksikkö. Tutkimusohjelma on osa Pohjanmaan hyvinvointipalvelujen tutkimus- ja innovaatioverkoston toimintaa (BoWer), jota rahoittavat Pohjanmaan liitto, Vaasan yliopisto ja THL.

Mitä mieltä olit jutusta?