US Navy vieraili Vaasan yliopistolla

Uutisen oletuskuva
US Navyn tutkimuksesta vastaava siviilijohto vieraili Vaasassa keskiviikkona 15. helmikuuta. Delegaatio kiersi opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa ja heille esiteltiin yliopistoa ja Vaasa Energy Business Innovation Centre VEBICiä.
US Navyn tutkimuksesta vastaava siviilijohto kiersi Technobothniassa.
Professori Seppo Niemi esitteli vieraille VEBICiä.

US Navy vierailee Suomessa 13.–17.2. Vaasassa siviilijohto tutustui erityisesti energiateknologian yritysten sähkötekniikan osaamiseen.

Yhdysvaltain merivoimat, United States Navy panostaa merkittävästi tutkimus- ja tuotekehitykseen. US Navy hakee jatkuvasti maailmalta yhteistyökumppaneita kaksikäyttöteknologiaan. Kaksikäyttöteknologialla tarkoitetaan siviili- tai puolustusvoimakäyttöön soveltuvia valmiita ja tulevaisuuden teknologioita ja järjestelmiä.

Innovaatiorahoituskeskus Tekes tukee maailmalle pyrkiviä suomalaisyrityksiä monin tavoin. US Navyn kanssa tehtävässä yhteistyössä Tekes on koordinoinut vierailuja Suomeen ja tarjonnut yrityksille, yliopistoille ja valtionhallinnon edustajille mahdollisuuden keskusteluihin ja avannut toimijoille tietä USA:n ja Suomen välisiin yhteistyöprojekteihin.

Maailmantalouden rakenteiden muutoksista huolimatta Yhdysvallat on edelleen monilla aloilla yksi maailman suurimmista ja houkuttelevimmista markkina-alueista, joten vierailut voivat tarjota suomalaistoimijoille uutta liiketoimintaa ja lisätä Suomen tunnettuutta varteenotettavana teknologiamaana.

Vaasan vierailun isäntinä toimivat Tekes, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Vaasan yliopisto.

Mitä mieltä olit jutusta?