US Navy tutustuu Vaasan energiateknologiaan

Uutisen oletuskuva
Yhdysvaltain merivoimat, United States Navy panostaa merkittävästi tutkimus- ja tuotekehitykseen. US Navy hakee jatkuvasti maailmalta yhteistyökumppaneita kaksikäyttöteknologiaan. Kaksikäyttöteknologialla tarkoitetaan siviili- tai puolustusvoimakäyttöön soveltuvia valmiita ja tulevaisuuden teknologioita ja järjestelmiä.

Innovaatiorahoituskeskus Tekes tukee maailmalle pyrkiviä suomalaisyrityksiä monin tavoin. US Navyn kanssa tehtävässä yhteistyössä Tekes on koordinoinut vierailuja Suomeen ja tarjonnut yrityksille, yliopistoille ja valtionhallinnon edustajille mahdollisuuden keskusteluihin ja avannut toimijoille tietä USA:n ja Suomen välisiin yhteistyöprojekteihin.

Maailmantalouden rakenteiden muutoksista huolimatta Yhdysvallat on edelleen monilla aloilla yksi maailman suurimmista ja houkuttelevimmista markkina-alueista, joten vierailut voivat tarjota suomalaistoimijoille uutta liiketoimintaa ja lisätä Suomen tunnettuutta varteenotettavana teknologiamaana.

Tekesin kanssa tehtävän yhteistyön syventämiseksi US Navyn tutkimuksesta vastaava siviilijohto vierailee Suomessa 13.–17.2. Delegaatio tutustuu 15.2. Vaasassa erityisesti energiateknologian yritysten sähkötekniikan osaamiseen.

Vaasan vierailun isäntinä toimivat Tekes, Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja Vaasan yliopisto.

Lisätietoja:

Rehtori Jari Kuusisto, Vaasan yliopisto, 029 449 8291
Communication and Brand Manager Hanna Alavillamo, Energy Vaasa / Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK, 050 563 8605
Counselor Jukka Salminiitty, Tekes Washington DC, 050 5577 463

Mitä mieltä olit jutusta?