Työkaluja koronasta selviytymiseen -seminaarisarja alkaa verkossa

Uutisen oletuskuva
Kesäkuussa käynnistyy uusi seminaarisarja Työkaluja koronasta selviytymiseen. Verkossa toteutettavan sarjan tarjoaa Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kauppatieteen yksikkö.

– Seminaarisarja sai alkunsa ajatuksesta tarjota tutkimukseen perustuvaa, ajankohtaista tietoa niin Pohjanmaan toimijoille, kuin laajemmalti koronasta, varautumisesta ja taloudesta kiinnostuneille kuuntelijoille, toteaa professori Monika von Bonsdorff Vaasan yliopistosta ja yliopistokeskus Chydeniuksen kauppatieteen yksiköstä.

Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus.

Näkökulmia ja työkaluja

Uudessa seminaarisarjassa vierailee useita johtamisen, talouden, viestinnän, markkinoinnin, yrittäjyyden ja rahoitusmarkkinoiden asiantuntijoita. He tuovat näkökulmia koronasta selviytymiseen ja tarjoavat raskaan sarjan työkaluja niin pk-yrityksille kuin julkisorganisaatioille.

Koronaepidemian vaikutukset yhteiskuntaamme ovat olleet merkittävämpiä kuin osasimme maaliskuun alussa odottaa. Eivätkä vaikutukset ole suinkaan ohi. Koronavirusaalto heijastuu jokaisen suomalaisen yrittäjän arkeen ja vaikuttaa kaikkien julkisten organisaatioiden toimintaan. Vaikutukset vaihtelevat organisaation koosta, toimialasta ja mukautumiskyvystä riippuen. Kaikkia yhdistää epätietoisuus poikkeuksellisen tilanteen kestosta ja vaikutuksista.

– Taloustieteet ovat koronakriisin keskiössä usealla tavalla. Seminaari tarjoaa meille mahdollisuuden viedä tiedettä ja koulutuskokemusta käytäntöön. Samalla se tarjoaa sidosryhmille ja alueen toimijoille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kuuntelemaan ja keskustelemaan huippuasiantuntijoiden kanssa, kertoo yliopistokeskus Chydeniuksen kauppatieteen yksikönjohtaja Paula Kivinen.

Kesäkuussa alkavassa ja syksyllä jatkuvassa seminaarissa saadaan vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Milloin koronavirus on selätetty? Kuinka ihmisten kulutustottumukset ovat muuttuneet ja kuinka mukaudumme aikaan koronan jälkeen? Mitä korona tarkoittaa johtajuudelle ja miten varmistan henkilöstöni hyvinvoinnin? Mitä mahdollisuuksia digitalisaatio tarjoaa? Muun muassa näihin kysymyksiin löydät vastauksia kauppatieteiden yksikön työkalupakista.

Maksuttomat seminaarit etänä - ilmoittaudu etukäteen

Tilaisuudet toteutetaan verkossa Zoom-alustalla. Kukin tilaisuus sisältää puolen tunnin alustuksen ja puoli tuntia varataan keskustelulle ja kysymyksille. Osallistuminen on kaikille maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumisen. Tilaisuudet nauhoitetaan ja ne ovat katsottavissa Kokkolan yliopistokeskuksen sivuilla https://www.chydenius.fi/fi/kauppatieteet.

 • Ensimmäinen tilaisuus järjestetään 17.6.2020 klo 16–17.00 - ilmoittautumislinkki: https://bit.ly/2ZXVsRj

 

Tervetuloa mukaan!

Ohjelma:

17.6.2020 klo 16–17.00 Organisaation varautuminen korona-skenaarioissa; Mika Hannula Turun yliopiston vararehtori, Yliopistojen rehtorineuvoston korona-skenaarioryhmän puheenjohtaja

Moderaattori Jyväskylän yliopiston kehitysjohtaja Jarkko Pirkkalainen


KESÄTAUKO, SEMINAARIT JATKUVAT ELOKUUN LOPUSSA

 • Koronan isku suomalaiseen talouteen
 • Osaava ja hyvinvoiva ihminen kriisissä
 • Koronaepidemia muuttaa nopeasti työn tekemisen tapoja
 • Digitaalinen transformaatio markkinoinnissa
 • Yrityksen strateginen ketteryys koronakriisissä
 • Viestinnän monet vaatimukset kriisissä
 • Jatkuva oppiminen ja korona
 • Pienten yritysten osaamisen vahvistaminen ja ponnistaminen vahvempana liikkeelle poikkeusolojen jälkeen
 • Rahamarkkinat ja sijoitustoiminta
 • Covid-19 and implications for international business

Lisätiedot

Professori Monika von Bonsdorff, monika.von.bonsdorff@uwasa.fi, p. 040 5412524

Ilmoittautumiset ja päivittyvä ohjelma löytyvät tapahtumasivulta.

Mitä mieltä olit jutusta?