Tutkimus korkean ja alhaisen koron valuuttojen tuotto-riski-dynamiikasta

Uutisen oletuskuva
Professori Janne Äijön ja professori Jussi Nikkisen yhdessä Miikka Kaurijoen kanssa tekemässä tutkimusartikkelissa tutkitaan kuuden merkittävimmän valuutan tuotto–riski-dynamiikkaa ennen finanssikriisiä ja sen jälkeen.
(kuva/picture: flickrcc)

– Tutkimme kuinka korkean ja alhaisen koron valuuttojen tuottojen koko ja suunta – positiivinen/negatiivinen – vaikuttavat johdannaisista johdettuun riskiin valuuttamarkkinoilla, Äijö kertoo.

Tutkimustulosten mukaan muun muassa valuuttaparikaupankäynti, sijoittajien käyttäytyminen ja globaalit riskit selittävät valuuttojen tuotto–riski-dynamiikkaa.

– Erityisesti korkean valuuttakurssiheilahtelujen aikana korkean koron valuutat, kuten Australian dollari, Kanadan dollari ja Englannin punta, näyttäisivät käyttäytyvän samalla tavoin tuotto–riski-dynamiikaltaan kuin osakkeet. Vastaavasti alhaisen koron valuutat käyttäytyvät päinvastoin.

– Korkean koron valuutan heikentyessä sen johdannaisista estimoitu riski kasvaa. Alhaisen koron valuutalla relaatio on päinvastainen, Äijö kertoo.

Artikkeli julkaistiin Journal of Future Markets -lehdessä.

Mitä mieltä olit jutusta?