Suomen kielen kesäkurssit tuovat ulkomaalaiset opiskelijat kampukselle

Uutisen oletuskuva
Vaasan yliopiston nykysuomen ja kääntämisen yksikkö järjestää yhteistyössä Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMOn kanssa kesällä kaksi suomen kielen ja kulttuurin kurssia ulkomaalaisille opiskelijoille.

Suomen kielen ja kulttuurin kurssi IIB järjestetään 9.–27.7. Kurssille osallistuu 36 opiskelijaa muun muassa Tanskasta, Saksasta, Isosta-Britanniasta, Espanjasta, Kreikasta, Itävallasta, Italiasta, Venäjältä ja Kanadasta. Opiskelijat opiskelevat suomea omissa kotimaissaan joko pääaineena, sivuaineena tai vapaasti valittavina kursseina. Kurssin tavoitteena on vahvistaa opiskelijoiden suullista kielitaitoa ja suomalaisen kulttuurin tuntemusta.

Erasmus Intensive Language Course järjestetään 1.–22.8. Kurssille osallistuu 64 eurooppalaista Erasmus-vaihto-opiskelijaa eri puolilta Eurooppaa. He jäävät Suomeen opiskelemaan puoleksi vuodeksi tai vuodeksi. Kurssin tavoitteena on antaa opiskelijoille suomen kielen perustaidot, jotta he pärjäävät arkipäivän tilanteissa suomeksi. Kielen opiskelun lisäksi kurssilaiset tutustuvat suomalaiseen kulttuuriin.

Mitä mieltä olit jutusta?