Rehtori Matti Jakobsson Etelä-Pohjanmaan kulttuurirahaston puheenjohtajaksi

Uutisen oletuskuva
Vaasan yliopiston rehtori Matti Jakobsson on valittu Suomen kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahaston hoitokunnan puheenjohtajaksi kaudelle 2011–2012.

Etelä-Pohjanmaan rahaston uuteen hoitokuntaan valittiin Vaasan seudulta Jakobssonin lisäksi yrittäjä, varatuomari Anu Elopuro, kulttuuripäällikkö, FM, HTM Tarja Hautamäki sekä Sivistys- ja vapaa-ajanjohtaja Jaakko Perttu. Yksitoistajäseninen hoitokunta koostuu maakunnan eri alojen asiantuntijoista.

- Etelä-Pohjanmaan rahasto on maamme suurimpia maakuntarahastoja. Se tukee apurahoilla tutkimusta ja kulttuuria vuosittain lähes miljoonalla eurolla. Rahasto organisoi myös omaa kulttuuritoimintaa kohteena lapset ja nuoret. Rahasto on erittäin tärkeä alueemme yhteinen voimavara, Matti Jakobsson kertoo.

Rahaston tarkoituksena on historiallisen Etelä-Pohjanmaan maakunnan henkisen ja taloudellisen kulttuurin vaaliminen ja kehittäminen. Tarkoitustaan se toteuttaa jakamalla kerran vuodessa apurahoja ja palkintoja sekä edistämällä muillakin tavoin maakunnan kulttuurielämää.

Apurahoista päätettäessä etusijalla ovat Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan liiton alueella syntyneet, siellä suoritettava tai siihen kohdistuva tieteellinen tai taiteellinen työ sekä maakunnallisesti erityisen merkittävät kulttuuri- ja kehittämishankkeet.

Mitä mieltä olit jutusta?