Petri Bäckmanista Vaasan yliopiston avoimen yliopiston vuoden aikuisopiskelija

Uutisen oletuskuva
Vaasan yliopiston avoin yliopisto on valinnut vuoden 2016 aikuisopiskelijakseen Kalajoelta kotoisin olevan 28-vuotiaan nosturinkuljettajan Petri Bäckmanin. Vuosia sijoittamista harrastaneen Bäckmanin kiinnostus rahoitusmarkkinoihin kasvoi vuosien varrella ja lopulta kypsyi ajatus opiskella alaa lisää.
Aikuisopiskelija Petri Bäckman palkittiin KnowHow-messuilla. Vasemmalla Vaasan yliopiston avoimen yliopiston opintopäällikkö Sonja Hakala ja oikealla koulutuspäällikkö Reetta Kungsbacka.

– Opiskelu avoimessa yliopistossa oli mahdollista työn ohella iltaisin ja viikonloppuisin, joten päätin ensin kokeilla opintoja avoimessa yliopistossa. Kokeilu kannatti, sillä opinnot alkoivat kiinnostaa entistä enemmän – aina kauppatieteiden maisterin tutkintoon saakka, sanoo Bäckman.

Innokkaalta ja ahkeralta opiskelijalta ei ole haasteita puuttunut.  Petri Bäckmanin aikoinaan suoritetusta ammattikoulututkinnosta oli jo vierähtänyt vuosia. Oli kirittävä kiinni kielitaitoa ja opiskelutekniikoita sekä tutustuttava yliopiston opiskelukäytäntöihin. Myös edestakaiset matkat luennoille Kalajoelta Vaasaan ovat vaatineet voimia ja aikaa. Vankasta opiskelumotivaatiosta kuitenkin kertoo, että etäisyydestä huolimatta Petri Bäckman ei ole jäänyt tulematta luennoille tai tenttiin, paitsi kerran ja silloinkin hyvästä syystä.

– Talo paloi tenttiä edeltävänä iltana. Vaikka talo jouduttiin lopulta purkamaan kivijalkaan saakka, työn ja opiskelun ohessa tilalle rakennettiin uusi.

Tänä syksynä Bäckman päätti panostaa opiskeluun tosissaan ja teki rohkean ratkaisun. Hän myi talonsa Kalajoella ja muutti Vaasaan, jotta ehtisi osallistua mahdollisimman monelle avoimen yliopiston kurssille ja siten nopeuttaa opintojen etenemistä ja tavoitteena olevan tutkinnon saavuttamista. Bäckmanin suunnitelmissa on hakeutua Vaasan yliopiston tutkinto-opiskelijaksi kevään 2017 avoimen väylän haussa.

Rohkeutta ja työtä pelkäämätöntä asennetta osoittaa myös pääaineen vaihto kahden vuoden opintojen jälkeen. Laskentatoimen ja rahoituksen tilalle valikoitui talousoikeus.

– Laskentatoimi vaihtui talousoikeuteen osittain siksi, että avoimen väylän vaatimia laskentatoimen opintoja on hidasta suorittaa, koska niitä on avoimen yliopiston tarjonnassa vähänlaisesti. Toisaalta sivuaineeksi suunniteltu talousoikeus alkoi myös opintojen edetessä aidosti kiinnostaa.  Tulevaisuutta ajatellen talousoikeuden opinnot ovat melkeinpä parempi vaihtoehto.

Vaihto edellyttää Bäckmanilta melkoista urakkaa, jotta hän ehtii saada avoimen väylän hakuun vaadittavat opinnot suoritettua. Määrätietoisena ja ahkerana opiskelijana hän etenee suunnitellusti. Ei olekaan epäilystä, etteikö hän saisi tarvittavia opintoja suoritettua määräaikaan mennessä.

Petri Bäckman palkittiin keskiviikkoiltana 23. marraskuuta Botniahallin KnowHow-messuilla, jossa myös muut Vaasan aikuiskouluttajat palkitsivat ansioituneita opiskelijoitaan.

 

Mitä mieltä olit jutusta?