Pääministeri Katainen: Suomi tarvitsee rohkeutta uudistua

Uutisen oletuskuva
Pääministeri Jyrki Katainen vieraili Vaasan yliopistolla hyvinvointiviikolla 4. lokakuuta. Katainen piti vierailun aikana yleisölle avoimen luennon, jossa hän puhui mm. hyvinvointiyhteiskunnasta.

– Hyvinvointiyhteiskunta on lupaus huolenpidosta. Se tarkoittaa yhdenvertaisuutta, sitä että meillä kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet mm. opiskella erilaisista taustoista huolimatta tai voimme luottaa siihen, että meistä pidetään huolta myös eläkkeellä, Katainen selvitti.

Kataisen mukaan Suomea koettelee kaksi isoa haastetta. Ensimmäinen on talouden rakennemuutos ja toinen väestön ikääntyminen.

– On valittava, pidämmekö kiinni hyvinvointiyhteiskunnan lupauksesta vai toteammeko, että tämä on ”mission impossible” ja karsimme palveluja.

– Mielestäni Suomea pitäisi uudistaa nyt niin, että pysymme mukana globaalissa kehityksessä. Meidän pitää miettiä keinoja luoda moderni ympäristö, joka mahdollistaa uusien yritysten ja työpaikkojen syntymisen. Haastavat ajat ovat parhaita, sillä ne näyttävät, mihin meistä on.

Mitä mieltä olit jutusta?