Nyyti vinkkaa 9/2022

Nyyti vinkkaa - Nyyti News
Tästä uutiskirjeestä löydät tietoa syyskuun ja koko syksyn tapahtumista Nyytissä.

Ihan kaikki syksyn tapahtumamme eivät ole mainittuna tässä kirjeessä, joten kannattaa seurata meitä somessa tai vierailla säännöllisesti verkkosivuillamme.

Ajankohtaisimmat tiedot toiminnastamme löydät Nyytin sivuilta Instagramista, Facebookista, LinkedInistä ja Linktr.ee:stä, kuten myös Twitterissä ja Tuudosta sekä tietenkin verkkosivuiltamme.

Syyskuu merkitsee monelle opiskelijalle opintojen alkamista. Toiset aloittavat ihan uudessa opinahjossa ja toiset palaavat vanhaan tuttuun paikkaan. Opintojen alkaessa tai niiden pariin palatessa opiskelija törmää häneen kohdistuviin odotuksiin sekä myös oletuksiin siitä, millainen ihanteellinen opiskelija on. Mikäli opiskelija ei samaistu oletusten mukaisen muottiin tai koe täyttävänsä hänelle asetettuja odotuksia, seurauksena voi olla stressaavaa vieraantuneisuutta. Näitä ihanteita ei voi kutsua mielenterveysystävällisiksi tai moninaisuutta huomioiviksi, mutta kapeita muotteja tunnistamalla ja vaihtoehtojen esiin tuomisella niitä on mahdollista laajentaa.

Jokaisen opiskelijan tarina on omanlaisensa. Erilaisia tarinoita opiskelijuudesta tulee tuoda esiin - myös niitä, joissa kaikki ei mene kerralla putkeen, ja joissa ei kuljeta ennalta määrättyjä reittejä pitkin.

Takaisin opintoihin -hankkeemme hankekoordinaattori Henri Heikintalo kirjoittaa blogissamme ihanneopiskelijan muotista ja opiskelijoille asetetuista, suppeista oletuksista. Pääset lukemaan blogin tästä.

Nyytin Chat

Syyskuussa Nyytin chateissä keskustellaan mm. oppimisvaikeuksien kanssa opiskelusta, opiskelutekniikoista ja opinnäytetyöntekemisestä. Kuun viimeinen chat pureutuu perheellisen opiskelijan ajanhallintaan. Chateissä pääset keskustelemaan muiden opiskelijoiden kanssa.

Kurkkaa kaikki tulevat syksyn teemat ja chattien ajankohdat verkkosivuiltamme.

Ryhmätoimintaa syksyllä 2022

Tänä syksynä Nyytissä on paljon erilaista ryhmätoimintaa tarjolla opiskelijoille! Tulossa ovat kaikille opiskelijoille avoimena Elämäntaitokurssi sekä Yksinäisyys mielessä -vertaisryhmät. Lisäksi ryhmätoimintaa on tulossa kohdennetusti nuorille ADHD-oireisille AiDostiHooDee -ryhmässä sekä mieheksi itsensä identifioiville opiskelijoille MiehenTila-vertaisryhmissä. Lisäksi myös aikuisemmille opiskelijoille on luvassa omia vertaistuokioita.

Syksyn ryhmät

Vertaisryhmiä verkossa 18–29-vuotiaille korkeakouluissa opiskeleville miehille

Ryhmissä keskustellaan miesten mielenterveydestä ja jaksamisesta. Vertaisuuden avulla pyritään edistämään mielen hyvinvointia, osallisuuden kokemusta ja kykyä puhua mielenterveydestä.

Lisätietoa vertaisryhmistä

Ilmoittaudu elo-syyskuun vaihteessa alkaviin ryhmiin tästä

Save the date: Haku NyytiCoachingiin starttaa 19.9.2022

Ovatko opintosi loppusuoralla? Haluaisitko saada coachausta oman suuntasi löytämiseen ja potentiaalisi tunnistamiseen? Kaipaisitko tukea työelämään ja uraan liittyvien tavoitteidesi kirkastamiseen?

NyytiCoachingissa tämä on mahdollista! Coachingprosessiin sisältyy kolme yksilövalmennustapaamista, jotka toteutetaan verkkovälitteisesti. Coacheina toimivat koulutetut ammatticoachit.

Coaching on suunnattu opintojensa loppuvaiheessa oleville ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille sekä tohtorikoulutettaville kaikkialla Suomessa. Coaching on opiskelijoille maksutonta.

Haku syksyn NyytiCoaching-ohjelmaan starttaa maanantaina 19.9.2022 klo 10. Paikat saattavat täyttyä nopeasti, joten mikäli kiinnostuit – merkkaa ajankohta ylös ja hae mukaan!

Lisätietoa ja hakuohjeet

Save the date: Vanhempainilta korkeakouluopiskelijoiden läheisille 15.11.2022

Miten läheistä opiskelijaa voisi tukea mielenterveyden ja opiskelukyvyn haasteissa? Oletko huolestunut opiskelevan lapsesi tai muun opiskelijaläheisesi hyvinvoinnista? Haluaisitko tietää, millaista tukea opiskelijalle ylipäätään on tarjolla?

Vanhemmilla ja muilla läheisillä voi olla todella tärkeä rooli opiskelijan tukemisessa, mutta valmiudet tukemiseen tarvitsevat tietoa – sitä haluamme tällä vanhempainillalla tarjota!

Nyytin vanhempainillassa 15.11.2022 klo 18.00-20.20 tarjoamme tietoa opiskelijan mielen hyvinvoinnin tukemisesta ja esittelemme erilaisia saatavilla olevan tuen muotoja.

Tilaisuus on suunnattu opiskelijoiden vanhemmille sekä muille läheisille.

Mukana on puheenvuoroja monilta opiskelijoiden tukitahoilta ja asiantuntijoilta. Vanhempainilta toteutetaan Zoomissa, ja koko tilaisuuden ajan osallistujilla on myös mahdollisuus keskustella chatissä ja esittää kysymyksiä puheenvuorojen pitäjille.

Lisätietoa on tulossa vielä myöhemmin verkkosivuillemme. Ajankohta kannattaa kuitenkin laittaa jo nyt ylös kalenteriin!

Tervehdys Ympäristöahdistuksen mieli -hankkeesta!

Ympäristöön ja tulevaisuuteen liittyvät huolet haastavat meitä kaikkia, mutta yhdessä voimme vahvistaa tunnetaitoja ja mielenterveyttä. Tervetuloa mukaan syksyn tapahtumiin ja julkaisujen äärelle!

Puhutaan ympäristötunteista -ryhmät ja työpajat omien ympäristötunteiden kohtaamiseen ja käsittelyyn

Ryhmät ja työpajat sopivat kaikille, jotka haluavat vahvistaa mielen hyvinvointiaan ympäristökriisin ja muiden kasautuvien kriisien keskellä. Katso toimintamme raamit ja turvallisemman tilan ohjeemme täältä.

Eväitä ympäristöahdistuksen kohtaamiseen -koulutukset eri ammattiryhmille ja vapaaehtoisille

Koulutukset on suunnattu sote-, kasvatus-, opetus- ja nuorisoalan sekä järjestöjen toimijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä ennakkotietoa teemasta. Tervetuloa mukaan!

Save the date: Maailmanlopun skenaarioista toivon rakentamiseen -webinaarisarja loppuhuipennus 8.12.2022

Maailmanlopun skenaarioista toivon rakentamiseen -webinaarisarjamme huipentuu 8.12. 2022 klo 13. Webinaarissa kuullaan mm. uutta tietoa siitä, mitä meissä tapahtuu, kun kohtaamme ympäristökriisin todellisuuden, ja miten maailmanpelastaja törmää omiin rajoihinsa. Miten pidämme yllä aktiivista toivoa ja toimintakykyisyyttä?

Puhujina ympäristötunteiden tutkija, dosentti Panu Pihkala, Finlandia-palkittu kirjailija Anni Kytömäki ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Webinaari on avoin kaikille kiinnostuneille eikä edellytä aiempaa osallistumista.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen täältä.

Uusia julkaisuja tulossa

  • Pieni opas ympäristöahdistukseen -tietopakettien sarjassa julkaisemme syksyllä oman oppaan nuorisotyössä ja oppilaitoksissa toimiville.
  • Julkaisemme syyskuussa Minun ympäristötunteeni -työkirjan, jonka avulla voit tutustua omatoimisesti ympäristön, tunteiden ja tunnetaitojen maailmaan.
  • Uudessa podcastissamme tutkija, opettaja Anette Mansikka-aho kertoo ympäristötunteiden kohtaamisesta koulumaailmassa. Jakso julkaistaan syyskuun alussa, seuraa ilmoituksia!
Mitä mieltä olit jutusta?