Nyyti vinkkaa

Uutisen oletuskuva
Koronavirusepidemiaan ja siihen varautumiseen suhtaudutaan Nyytissä vakavasti. Siksi kaikki muut kuin etäyhteyksin toteutettavat koulutukset ja tapahtumat on peruutettu toistaiseksi. Verkkotoiminta, kuten ryhmächatit ja verkkoryhmät, jatkuvat normaalisti.
Nyyti vinkkaa -logo

Tekemämme linjaukset noudattavat Suomen hallituksen ja THL:n antamia suosituksia ja määräyksiä. Seuraamme jatkuvasti viranomaisohjeita ja teemme tarvittaessa mukautuksia linjauksiimme sekä viestimme niistä.

On normaalia, että koronaviruksen leviäminen ja sen hidastamiseen liittyvät rajoittavat toimenpiteet aiheuttavat huolta. Myös suru, hämmentyneisyys, pelko, ahdistus ja vihan tunteet ovat normaaleja reaktioita tässä vallitsevassa tilanteessa. On tärkeää huolehtia myös omsta ja läheisten henkisestä hyvinvoinnista. MIELI Suomen Mielenterveys ry on koonnut ohjeita koronaviruksen aiheuttaman huolen lievittämiseksi. Oman mielen rauhoittamiseen löytyy hyviä harjoitteita Nyytin Hengähdyshetki -kokonaisuudesta.

Lue lisää Nyytin sivuilta kohdasta Kun koronavirus aiheuttaa huolta.

Nyyti lisää chatteja koronan johdosta

Nyytillä on tulossa huhtikuussa ylimääräisiä chatteja, joissa voit jakaa ja saada vertaistukea koronan aiheuttamaan pelkoon ja epävarmuuteen. Lisäksi normaaliin ohjelmaan kuuluvat chatit toteutuvat. Yksittäisiä chatteja mainostetaan aina myös erikseen, joten seuraa kanaviamme tai ota päivittyvä chat-sivumme seurantaan.

Huhtikuun ryhmächatit:

  • to 2.4. klo 18-20: Miten lisätä myötätuntoa omassa opiskeluympäristössä?
  • to 9.4. klo 18-20: Miten osaan opiskella itsenäisesti - opiskelutekniikat kuntoon
  • to 16.4. klo 18-20: Ystävyyden vaikeudet
  • ti 21.4. klo 15-17: Miten huolehdin omasta hyvinvoinnista korona-epidemian aikana?
  • to 23.4. klo 18-20: Hyvän ystävyyden salat
  • ti 28.4. klo 15-17: Miten käy opintojen, kun korona estää lähiopetuksen?

Liity Nyytin chattiin.

Vinkkejä etäopiskeluun

Kaipaatko tai kaipaako joku tuntemasi vinkkejä etäopiskeluun? Opiskelijakunta KOE on listannut mainioita vinkkejä.

Muistathan olla armollinen itsellesi. Sopeutuminen vie aikaa, ja lisääntynyt stressi vaikeuttaa keskittymistä. Anna kiitosta pienestäkin edistymisestä opiskelutehtävässäsi.

#Mitätehtäis - Opiskelijoiden mielenterveyspäivä

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä järjestetään jälleen tänä keväänä. Päivää vietetään torstaina 23.4.2020 ja sen ympärillä kampanjoidaan kahden viikon ajan 14.–24.4.2020. Tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta.

Kampanjan teema 2020: Ystävyys!

#Mitätehtäis -kampanjalla halutaan nostaa esiin ystävyyden merkitystä opiskelijoiden hyvinvoinnille ja mielenterveydelle.

Ystävillä ja opiskeluyhteisöön kuulumisella on valtava vaikutus hyvinvointiin. Ystävyys on mielenterveydelle tärkeää ja sen kunniaksi puhumme siitä Opiskelijoiden mielenterveyspäivänä 23.4.! Ystävyydellä ei ole yhtä kaavaa ja siksi haastamme sinut kertomaan miten olet löytänyt ystäviä. Kysymällä #mitätehtäis voit ilahduttaa uutta tai vanhaa ystävääsi. Ystävyydellä edistämme yhdessä yhteisöllisyyttä!

Osallistu kampanjaan

Kampanja toteutetaan kokonaisuudessaan sosiaalisessa mediassa. Ota seurantaan hastagit: #mitätehtäis, #vadskavihittapå, #letsdosomething.

Haastamme kaikki ideoimaan ja toteuttamaan erilaisia tekoja ystävyyden ja yhteisöllisyyden lisäämiseksi. Mielenterveyspäivä on avoin kaikille, niin opiskelijoille kuin ammattilaisille. Tekojen keksimisessä rajana on vain mielikuvitus ja ideoinnin tukena voi käyttää Nyytin materiaalipankkia.

Lisätietoja opiskelijoiden mielenterveyspäivästä 2020

Kevään toinen NyytiCast on julkaistu

Nyytin ja Yeesin yhteisen Jaksaa, jaksaa? -hankkeen tuottamassa NyytiCastissa keskustellaan opiskelu-uupumuksesta toisella asteella. Opinto-ohjaaja Leena Oittila ja toisen vuoden opiskelija Matilda Hoviniemi Kulosaaren yhteiskoulun lukiosta sekä psykologi Elina Marttinen Nyytistä pohtivat uupumuksen olemusta lukiomaailmassa. Olisiko yhteisöllisyydestä lääkkeeksi tähän? Voit kunnella castin Nyytin verkkosivuilla kohdassa NyytiCast > NyytiCast #13: Mitä tehdä opiskelu-uupumukselle?

Nyytin podcast-sarjassa - NyytiCast - puhutaan rohkeasti mielenterveydestä ja opiskelijoiden hyvinvoinnista. Podcastien teemat vaihtelevat ja mukana on aina mielenkiintoisia vieraita.

Toukokuussa tulossa NyytiCast aiheesta Muutoksen tekijänä omassa opiskeluyhteisössä. Linkit aiemmin julkaistuihin NyytiCast-jaksoihin löydät Nyytin verkkosivuilta kohdasta Opiskelijoille > NyytiCast.

KUPLA-hankkeen koulutusmateriaalit ovat valmiit

KUPLA – Opiskelijat päihdekulttuurin uudistajina -hankkeen koulutukset opiskelijatuutoreille ja opiskelijatapahtumien järjestäjille ovat valmiit. Koulutusten kohderyhmää ovat opiskelija-aktiivit, mutta koulutuksia voivat käyttää kaikki korkeakouluyhteisöjen jäsenet.

Valmiit ja vapaasti ladattavissa olevat materiaalit löytyvät Nyytin verkkosivuilta Koulutukset-osiosta.

Pidäthän huolta mielesi hyvinvoinnista - Pienillä teoilla huollat mieltäsi

Arjen mukava hetki voi olla ihan pieniä juttuja: musiikin kuuntelemista, pullan leipomista, juoksulenkki tai kahvit kaverin kanssa. Silti ne piristävät arkea ja saavat mielialan kohoamaan ja jaksaminen lisääntyy. Saatamme ajatella, että mukavat asiat ovat isoja ja ainutkertaisia, kuten isot juhlat tai matka ulkomaille. Arjen mukavien hetkien ei kuitenkaan tarvitse olla mitään suurta tai erikoista. Hyvä mieli syntyy ja jaksaminen paranee arjen pienistä, päivittäisistä hetkistä.

Katso Pienillä teoilla huollat mieltäsi -video ja/tai lue lisää siitä, kuinka arjen mukavat hetket piristää.

 


Mitä mieltä olit jutusta?