Nyyti vinkkaa 10/2022

Nyyti vinkkaa - Nyyti News
Alkanut lokakuu tuo yleensä tullessaan runsaita syyssateita ja syysmyrskyjä. Lokakuu on myös viileiden säiden ja pimenevien iltapäivien aikaa. Pimeiden aamujen, harmaiden päivien ja pimenevien iltapäivien myötä olo saattaa tuntua entistä väsyneemmältä ja erilaisten tehtävien aloitus saattaa olla haasteellista.

Nyytin lokakuussa pureudutaan ajanhallintaan ja tehtävien aloittamisen hankaluuteen. Lokakuussa puhutaan myös ympäristötunteista sekä opetellaan ottamaan yksinäisyys puheeksi. Uutena toimintana starttaa aikuisempien opiskelijoiden vertaistuokiot!

Jatka ihmeessä tämän uutiskirjeen lukemista, niin saat lisätietoja edellä mainituista sekä muusta Nyytin toiminnasta.

Ajankohtaisimmat tiedot toiminnastamme löydät Nyytin sivuilta Instagramista, Facebookista, LinkedInistä ja Linktr.ee:stä, kuten myös Twitterissä ja Tuudosta sekä tietenkin verkkosivuiltamme.

Nyytin Chat

Lokakuussa Nyytin chateissä puhutaan ajanhallinnasta ja erityisesti aloittamisen haasteista, joita varmasti jokainen opiskelija kohtaa ajoittain. Erityistä huomioita ajanhallinnan haasteiden kanssa saavat ADHD–oireiset opiskelijat omassa chatissään 10.10.2022 käynnistyvän ADHD-viikon kunniaksi. Lisäksi keskitytään myös chat-osallistujien toivomaan aiheeseen eli pakko-oireisiin ja siihen, miten ne vaikuttavat opintoihin. Kuukauden lopulla otetaan vielä puheeksi raha ja toimeentulo, joka ajankohtaisuudellaan puhuttelee nyt entistä useampia opiskelijoita

Alla lokakuun chattien ajankohdat aiheet. Klikkaamalla chatin nimeä saat lisätietoa ko. chatistä. (Linkit avautuvat uuteen ikkunaan).

Ajankohdat ja aiheet

Kurkkaa kaikki syksyn teemat ja chattien ajankohdat verkkosivuiltamme (avautuu uuteen ikkunaan).

Toimintaa ja webinaareja

Puhutaan ympäristötunteista -ryhmät ja työpajat omien ympäristötunteiden kohtaamiseen ja käsittelyyn

Ryhmät ja työpajat sopivat kaikille, jotka haluavat vahvistaa mielen hyvinvointiaan ympäristökriisin ja muiden kasautuvien kriisien keskellä.

Mindfulness & addiktio -kurssi nuorille opiskelijoille

Rajoittaako riippuvuuskäyttäytyminen elämääsi tai häiritseekö jokin pakkomielteinen toiminta opintojasi? Haluaisitko tehdä jotain tämän muuttamiseksi?

Tule mukaan Zoomissa toteutuvalle kurssille 24.10.-12.12.2022. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä! (Linkki avautuu uuteen ikkunaan.)

Lisätietoja Mindfulness & addiktio -kurssista 

Vertaistuokioita aikuisemmille opiskelijoille

Millaista on olla tänä päivänä aikuisempi opiskelija? Onko sinullakin mielessäsi asioita, joista haluaisit jutella toisten aikuisempien opiskelijoiden kanssa?

Aikuisempien opiskelijoiden vertaistuokioihin voi tulla kuuntelemaan ja keskustelemaan toisten aikuisempien opiskelijoiden kanssa viikoittain vaihtuvista teemoista.

Tuokiot järjestetään ohjatusti Zoomissa maanantaisin klo 17.00–19.00 ajanjaksolla 17.10.–14.11.2022. Tuokioille pääsee mukaan anonyymisti, ilmaiseksi ja ennakkoilmoittautumisen kautta.

Ajankohdat ja teemat
  • Ma 17.10. Aikuisempana opiskelijana
  • Ma 24.10. Ajanhallinta
  • Ma 31.10. Uuden alan opiskelu
  • Ma 7.11. Jaksaminen
  • Ma 14.11. Sosiaalisuus opinnoissa

Lue täältä lisää ja ilmoittaudu mukaan! (Linkki avautuu uuteen ikkunaan)

Webinaari opiskelijoille: Elämän paras aika? – Yksinäisenä korkeakoulussa -webinaarissa 1.11.2022 klo 17.00–18.30

Webinaarissa puhutaan niin monelle opiskelijalle tutusta asiasta: yksinäisyyden kokemuksista ja siitä, millaisia vaikutuksia niillä voikaan olla opiskeluarkeen. Lisäksi syvennetään ymmärrystä yksinäisyydestä ja myös niistä keinoista, joilla tilanteeseen voi vaikuttaa. Aihetta käsitellään myös erilaisten konkreettisten harjoitteiden avulla.

Webinaari sopii kenelle tahansa opiskelijalle, joka haluaa pohtia suhdettaan muihin ihmisiin, kokee yksinäisyyttä tai haluaa auttaa muita opiskelijoita yksinäisyyden kokemusten kanssa.

Webinaarin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta osallistumislinkin voi halutessaan tilata jo valmiiksi omaan sähköpostiin.

Lisätietoja webinaarista ja ennakkolinkin tilaaminen (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Webinaari on osa Nyytin ja HelsinkiMission yhteistä Yksinäisyystyö korkeakouluissa –hanketta (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Webinaari opiskelijoille: Miten jaksan opiskeluarjessa? 9.11.2022 klo 15.00–16.30

Marraskuussa opiskelua on takana jo pitkä tovi ja silloin onkin hyvä pysähtyä oman jaksamisen ja sen vahvistamisen äärelle.

Miten jaksan opiskeluarjessa? -webinaarissa puhutaan jaksamista tukevista konkreettisista keinoista ja käsitellään aihetta myös erilaisten harjoitteiden avulla.

Lisätietoja webinaarista (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Maailmanlopun skenaarioista toivon rakentamiseen -webinaarisarja loppuhuipennus 8.12.2022

Maailmanlopun skenaarioista toivon rakentamiseen -webinaarisarjamme huipentuu 8.12.2022 klo 13. Webinaarissa kuullaan mm. uutta tietoa siitä, mitä meissä tapahtuu, kun kohtaamme ympäristökriisin todellisuuden, ja miten maailmanpelastaja törmää omiin rajoihinsa. Miten pidämme yllä aktiivista toivoa ja toimintakykyisyyttä?

Puhujina ympäristötunteiden tutkija, dosentti Panu Pihkala, Finlandia-palkittu kirjailija Anni Kytömäki ja europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.

Webinaari on avoin kaikille kiinnostuneille eikä edellytä aiempaa osallistumista.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen

Vanhempainilta korkeakouluopiskelijoiden läheisille 15.11.2022

Miten läheistä opiskelijaa voisi tukea mielenterveyden ja opiskelukyvyn haasteissa? Oletko huolestunut opiskelevan lapsesi tai muun opiskelijaläheisesi hyvinvoinnista? Haluaisitko tietää, millaista tukea opiskelijalle ylipäätään on tarjolla?

Vanhemmilla ja muilla läheisillä voi olla todella tärkeä rooli opiskelijan tukemisessa, mutta valmiudet tukemiseen tarvitsevat tietoa – sitä haluamme tällä vanhempainillalla tarjota!

Nyytin vanhempainillassa 15.11.2022 klo 18.00–20.20 tarjoamme tietoa opiskelijan mielen hyvinvoinnin tukemisesta ja esittelemme erilaisia saatavilla olevan tuen muotoja.

Tilaisuus on suunnattu opiskelijoiden vanhemmille sekä muille läheisille.

Mukana on puheenvuoroja monilta opiskelijoiden tukitahoilta ja asiantuntijoilta. Vanhempainilta toteutetaan Zoomissa, ja koko tilaisuuden ajan osallistujilla on myös mahdollisuus keskustella chatissä ja esittää kysymyksiä puheenvuorojen pitäjille.

Lisätietoa verkkosivuiltamme ja linkki iltaan (avautuu uuteen ikkunaan).

Vanhempainiltaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Mitä mieltä olit jutusta?