Minä & tiede -etäluento to 21.1. klo 17 Sulkeutuuko yksityisen turvallisuusalan ympyrä?

Uutisen oletuskuva
Tervetuloa Minä & tiede -luennolle 21.1. klo 17-18. Sulkeutuuko yksityisen turvallisuusalan ympyrä? Aiheesta kertoo turvallisuusalan tutkija, OTT, dosentti Jyri Paasonen Vaasan yliopistosta.

Ilmoittaudu verkkoluennolle osoitteeseen: https://link.webropolsurveys.com/EP/33859858406B8F9F, niin saat linkin luennon katseluun. Luento on maksuton ja luennolle on vapaa pääsy kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Yksityinen turvallisuusala on kehittynyt valtiokohtaisesti ja kasvanut voimakkaasti, kun vartijat, järjestyksenvalvojat ja turvasuojaajat ovat entistä näkyvämmässä roolissa. Tällä hetkellä useissa valtioissa käydäänkin keskustelua alan roolista ja sen merkityksestä yhteiskunnallisena toimijana. Perinteisiä turvallisuusviranomaisten tehtäviä ulkoistetaan eri puolella maailmaa. Ulkoistaminen on herättänyt keskustelua siitä, heikkeneekö valtion suvereniteetti, kun julkisen vallan tehtäviä alkavat hoitaa entistä enemmän yksityiset toimijat. Tämä on asettanut yksityisen turvallisuusalan toimijat moninaisiin ja sirpaleisiin eri tyyppisiin tehtäviin, joilta puuttuu oikeudellinen asema.

Yksityisen turvallisuusalan ja turvallisuusviranomaisten rajanveto on hämärtynyt, minkä myötä käydään keskustelua myös siitä, miten yksityinen turvallisuusala toimii ja kuinka sitä tulee valvoa. Yksityisen turvallisuusalan kasvun myötä valtiot ovat joutuneet kehittämään ja uudistamaan toimialan sääntelyä. Yksityistä turvallisuusalaa koskevassa keskustelussa on ollut tyypillistä, ettei toimialasta ole ollut saatavilla tarpeeksi luotettavaa tieteellistä tietoa.

Mitä mieltä olit jutusta?