Maksuttomat ESERO Finland opettajien täydennyskoulutukset Vaasan yliopistolla 27.-28.9.2022!

tietokoneet ja satelliitit
ESERO Finland -täydennyskoulutukset ovat monialaisia, oppiainerajat ylittäviä, vuorovaikutusta, kestäviä elämäntapoja vahvistavia, ohjelmoinnin sekä digitaalisten sovellusten käyttöön ohjaavia sekä ilmiölähtöisiä. Avaruus ilmiönä tarjoaa ajankohtaista tutkimusta sisältävän, roolimalleja, uramahdollisuuksia avaavan, kiehtovan ja helposti lähestyttävän teeman STEAM-kokonaisuuksille.

Kitsat – cubesatelliitti 27.9.2022 klo 9.00-15.00

KitSat on täysin toimiva satelliitti, joka perustuu suosittuun CubeSat –muotoon. Kitsat on suunniteltu erityisesti opetuskäyttöön ja siihen kuuluu pieni yhden yksikön CubeSat -satelliitti ja maa-asema. Kitsatin avulla voi oppia, millainen on satelliitti, miten se on tehty, millaisista osista se koostuu ja kuinka se toimii. Kitsat voidaan koota ja purkaa helposti, se voidaan rakentaa itse ja samalla opitaan satelliitin perusosista ja laajemmin avaruustekniikasta.

 Koulutuksessa tutustutaan KitSatin sisältämiin antureihin, toimintaan ja rakennetaan KitSat valmiista paloista kokoon. KitSatiin kuuluvan maa-aseman avulla voidaan simuloida satelliitin tutkimuslentoa maasta käsin. Samalla tutustutaan myös anturien käyttöön Arduino-tietokoneen kanssa. Koulutus on suunnattu yläkouluun, sekä 2.asteelle.

***

CanSat – tölkkisatelliitti yläkouluun ja 2.asteelle 28.9.2022 klo 8.30-16.00

CanSat-koulutuksessa tutustutaan CanSat-pakettiin, joka sisältää satelliitin pienoismallin rakentamiseen tarvittavat komponentit, Arduino Unon sekä laskuvarjoon tarvittavat materiaalit. Kaksipäiväisen koulutuksen aikana rakennetaan CanSat-satelliitti ja sen tietokoneeseen ohjelmoidaan havainnointi- ja mittausasetuksia. Lopuksi toteutusta testataan. CanSat-havainnointiseurantaan kuuluu lämpötilan ja ilmanpaineen mittaaminen. Halutessaan havainnointeja voi täydentää omilla tutkimuksilla. Mukaan koulutukseen kannattaa ottaa oma tietokone, johon valmiiksi asennettuna Arduino Ide -ohjelma.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa ohjelmointikokemusta. Koulutus on suunnattu yläkouluun, sekä 2.asteelle.

Lue lisää CanSat koulutuksesta ja CanSat kilpailusta: https://www.esero.fi/cansat

***

Vaasan yliopistolla järjestettäviin koulutuksiin mahtuu 20 nopeinta osallistujaa. Osallistuminen on maksutonta ja osallistujille tarjotaan lounas. Kirjoitamme myös Veso-todistuksen pyynnöstä.

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutuksiin täällä: https://www.esero.fi/koulutusilmo

Mitä mieltä olit jutusta?