Luotsin remontti alkaa tällä viikolla

Havainnekuva Luotsista
Kampuskehitys etenee vauhdilla ja parannustyöt alkavat pian näkyä kampuksella. Seuraavaksi käynnistyy Luotsi-rakennuksen remontti, jonka suunnitelmat ovat nyt virallisesti hyväksytty. Tässä uutisessa kerromme lisää tulevasta työmaasta sekä remontin käytännön vaikutuksista kampuksen elämään.

Luotsin remontti sai lähtölaukauksen 15. lokakuuta, kun hallitus hyväksyi remonttisuunnitelman. Rakennukseen on tulossa tulevaisuuden tiedekirjasto. 

Jo tämän viikon aikana kampukselle nousee työmaa-alue, jonka alueella kulkeminen on kielletty. Työmaan tilannetta päivitetään kampuskehityksen sivuille ja muutoksista kerrotaan täällä opiskelijoiden uutisissa. Seuraamalla näitä kanavia säännöllisesti pysyt ajan tasalla.   

Työmaa vaikuttaa lähinnä kampuksen ulkoalueilla liikkumiseen, sillä Luotsi-rakennus on ollut tyhjillään pitkään. 

– Pääsemme vihdoin etenemään kampuskehityshankkeessamme vaiheeseen, jossa suunnitelmat muuttuvat todeksi ensimmäisen toteutusvaiheen myötä. Rakennustöiden aloittamisen yhteyteen ajoittuu myös paluu kampukselle. Molemmat asettavat turvallisuuden keskiöön. Turvallisuus on meidän kaikkien kampuksella liikkuvien yhteinen asia. Annettavia ohjeita ja opasteita on syytä noudattaa, kertoo Vaasan yliopiston talousjohtaja Harri Salmela.

Miten työmaa näkyy kampuksella?

  • Luotsin takana oleva henkilökunnan parkkipaikka poistuu käytöstä työmaan ajaksi 
  • Tervahovin edustalla olevat pyöräpaikat sijoitetaan muiden pyöräpaikkojen yhteyteen 
  • Opiskelijoiden parkkipaikka Tervahovin edustalla on käytössä myös työmaa-aikana. Poikkeuksena ovat suuret tavarankuljetukset, joista viestitään aina erikseen. 

Jos sinulla on kysyttävää kampushankkeesta, ota yhteyttä kampushanke@uwasa.fi

Mitä mieltä olit jutusta?