Lukiopäivä tänä vuonna verkossa, mukana myös ammatillisten oppilaitosten opoja

Ilmakuva Palosaaren kampusalueelta
Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulun yhteinen lukiopäivä järjestetään poikkeusvuonna virtuaalisesti Opokahvilana 8. lokakuuta. Opoja ja opiskelijoita kiinnostavat muun muassa opiskelijavalinnan uudistus ja etäopiskelu.

Tavallisesti lukiopäivänä Palosaaren kampuksella Vaasassa vierailee parituhatta korkeakouluopiskelusta kiinnostunutta lukiolaista. Lukiopäivä järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti virtuaalisesti Opokahvilana torstaina 8. lokakuuta. Mukaan on ilmoittautunut 64 opoa oppilaitoksista Porin ja Kokkolan välillä.

– Opokahvila tarjoaa mahdollisuuden jakaa tehokkaasti tietoa vaasalaisista korkeakouluista myös tänä poikkeuksellisena vuonna, sanoo asiantuntija Miisa Aho Vaasan yliopiston hakijapalveluista.

Tänä vuonna mukana on ensimmäistä kertaa väkeä myös ammatillisista oppilaitoksista. Etenkin VAMKille ammatillisten oppilaitosten opot ovat tärkeä kohderyhmä. Myös yliopistoon voi hakea ammatillisen tutkinnon suorittanut.

– Ammatillisen oppilaitoksen suorittanut voi päästä opiskelemaan ammattikorkeakouluun valintakokeella tai ammatillisen perustutkinnon todistuksella, kertoo Hanna-Leena Raja-aho Vaasan ammattikorkeakoulusta.

Todistusvalinta ja etäopiskelu kiinnostavat

Opot ovat voineet ilmoittautumisen yhteydessä vaikuttaa päivän tarjontaan. Raja-ahon mukaan etenkin opiskelijavalinnat kiinnostavat opinto-ohjaajia.

– Opiskelijavalinnan uudistus on nyt pinnalla, eli se, miten moni valitaan todistuksen ja valintakokeen perusteella. Kestoaiheita ovat myös hakijatilastot, sisäänpäässeiden alimmat pistemäärät ja ongelmatilanteet, Raja-aho kertoo.

Myös etäopiskelun järjestelyt korkeakouluissa herättävät kysymyksiä.

– Etäopiskelusta tulee varmasti tilanteen normalisoituessakin yhä oleellisempi osa opintoja. Verkko-opintojen järjestämisessä on tehty huima loikka koronan takia, ja kehittäminen jatkuu edelleen, sanoo vararehtori Annukka Jokipii Vaasan yliopistosta.

Vaasan yliopistossa ja Vaasan ammattikorkeakoulussa on yli 8 000 opiskelijaa kauniilla Palosaaren kampusalueella. Vaasan yliopistossa voi opiskella kauppatieteitä, tekniikkaa, hallintotieteitä ja viestintätieteitä. VAMKista valmistuu insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja.

Lisätietoja:

Asiantuntija Miisa Aho, hakijapalvelut, Vaasan yliopisto
p. 029 449 8166, miisa.aho@uwasa.fi

Vararehtori Annukka Jokipii, Vaasan yliopisto
p. 029 449 8482, annukka.jokipii@uwasa.fi

Asiantuntija Hanna-Leena Raja-aho, hakijapalvelut, Vaasan ammattikorkeakoulu
p. 0207 663 408, hanna-leena.raja-aho@vamk.fi

Rehtori, toimitusjohtaja Kati Komulainen, Vaasan ammattikorkeakoulu
p. 046 856 7347, kati.komulainen@vamk.fi

Mitä mieltä olit jutusta?