Lähes sata tutkijaa ratkoo tieteen avulla maailman suurimpia ongelmia Kirkkonummella

Uutisen oletuskuva
Tieteeltä vaaditaan yhä enemmän yhteiskunnallista vaikuttavuutta, ja Helsinki Challenge -ideakilpailu on kymmenen suomalaisyliopiston vastaus haasteeseen. Kilpailun kahteenkymmentä tutkijatiimiiä kerääntyy Impact Campille 6.–7. huhtikuuta Långvikiin Kirkkonummelle. Mukana on myös Vaasan yliopiston johtama Energy Village 500 -tutkijatiimi.
.

Helsinki Challenge on tammikuussa alkanut ja marraskuussa 2017 päättyvä ideakilpailu ja kiihdyttämöohjelma, jossa tutkijaryhmät kehittävät tiedepohjaisia ratkaisuja, joilla ihmiskunta pääsee kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Kilpailussa tiimejä auttavat asiantuntijat, päättäjät sekä teollisuuden ja liike-elämän edustajat. Voittosumma on 375 000 euroa, mutta tarkoitus on, että tiimit oppivat yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa hahmottamaan ratkaisujensa yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja keräävät rahoitusta niille myös muualta. Impact Campilla on mukana muun muassa brittiläisen innovaatiosäätiö Nestan Health Labin johtaja Daniel Farag ja kokenut terveysalan ammattilainen ja enkelisijoittaja Leena Niemistö.

Helsinki Challenge toteutetaan suomalaisten yliopistojen yhteistyönä ja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Helsingin yliopiston kanssa kilpailun järjestävät Aalto-yliopisto, Hanken Svenska Handelshögskolan, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Taideyliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi.

Vaasan yliopiston johtama Energy Village 500 -tiimi haluaa luoda koko Suomen laajuisen verkoston, joka koostuu alueista, jotka tähtäävät täysin energiaomavaraisiksi uusiutuvalla energialla.

– Verkoston tarkoitus on auttaa Suomea luopumaan fossiilisesta energiasta ja siirtymään kohti ympäristöystävällistä uusiutuvaa energiaa, sanoo tiimiä luotsaava johtaja Pekka Peura Vaasan yliopiston Levón-instituutista.

 


Tutustu kaikkien tiimien ideoihin:

http://bit.ly/helsinkichallenge2017

Mitä mieltä olit jutusta?