Kela on lähettänyt maksumuistutuksen maksamattomasta terveydenhoitomaksusta noin 44 000 opiskelijalle

Kansaneläkelaitos - the Social Insurance Institution of Finland
Korkeakouluopiskelija saa maksumuistutuksen, jos hän on ilmoittautunut läsnä olevaksi viimeistään 30.9.2021, mutta ei ole maksanut terveydenhoitomaksua eräpäivään mennessä.

Terveydenhoitomaksun eräpäivä oli 30.9.2021 niillä korkeakouluopiskelijoilla, jotka ovat ilmoittautuneet syyslukukaudelle läsnä oleviksi viimeistään 30.9.2021. Noin 227 000 opiskelijaa maksoi maksun eräpäivään mennessä.

Maksu on kuitenkin maksamatta edelleen noin 44 000 opiskelijalla. Kela on nyt lähettänyt näille opiskelijoille maksumuistutuksen, johon on lisätty laissa säädetty 5 euron kiinteä viivästymismaksu. Jos opiskelija on maksanut maksun eräpäivän jälkeen, Kela lähettää maksukehotuksen pelkästä viivästymismaksusta.

Maksu voidaan kuitata joulukuun opintorahasta

Maksumuistutuksen nyt saavan opiskelijan kannattaa maksaa terveydenhoitomaksu mahdollisimman pian.

Jos opiskelija ei maksa terveydenhoitomaksua maksumuistutuksen jälkeenkään, Kela voi kuitata eli vähentää maksun ja viivästymismaksun opiskelijan opintorahasta ilman opiskelijan suostumusta. Kela kuittaa maksut opiskelijan saamasta joulukuun opintorahasta, jos maksun eräpäivä on ollut 30.9.2021. Jos opiskelija pyytää, maksu voidaan kuitata myös muusta Kelan maksamasta etuudesta.

Jos maksua ei saada kuitattua opintorahasta, terveydenhoitomaksu siirretään lain perusteella ulosottoon.

Lue lisää

Mitä mieltä olit jutusta?