Kansainväliset opiskelijat opiskelevat kesällä suomea kampuksella

Uutisen oletuskuva
Vaasan yliopiston nykysuomen ja kääntämisen yksikkö järjestää yhteistyössä Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMOn kanssa kesällä kaksi suomen kielen ja kulttuurin kurssia ulkomaalaisille opiskelijoille.
Opiskelijat tutustuivat kurssin aluksi toisiinsa.

Suomen kielen ja kulttuurin kurssi II B järjestetään 9.–26.7. Kurssille osallistuu 36 opiskelijaa muun muassa Saksasta, Venäjältä, Unkarista, Puolasta, Espanjasta, Latviasta ja Meksikosta. He ovat opiskelleet suomea vähintään vuoden verran omissa kotimaissaan joko pääaineena, sivuaineena tai vapaasti valittavina kursseina. Kurssin tavoitteena on vahvistaa etenkin opiskelijoiden suullista kielitaitoa ja suomalaisen kulttuurin tuntemusta.

Erasmus Intensive Language Course järjestetään 6.–23.8. Kurssille osallistuu 48 eurooppalaista Erasmus-vaihto-opiskelijaa eri puolilta Eurooppaa. Opiskelijat jäävät Suomeen opiskelemaan puoleksi vuodeksi tai vuodeksi. Kurssin tavoitteena on antaa opiskelijoille suomen kielen perustaidot, jotta he pärjäävät arkipäivän tilanteissa suomeksi. Kielen opiskelun lisäksi kurssilaiset tutustuvat suomalaiseen kulttuuriin.

Mitä mieltä olit jutusta?