Jari Kuusisto Vaasan yliopiston rehtoriksi kaudeksi 1.2.2017–31.12.2020

Uutisen oletuskuva
Vaasan yliopiston hallitus on nimittänyt Jari Kuusiston rehtoriksi kaudelle 1.2.2017–31.12.2020. Vuonna 2014 rehtoriksi valitun Suvi Ronkaisen toipuminen vaikeasta sairaudesta jatkuu, ja hän jatkaa osa-aikaisena neuvonantajana 31.7.2018 asti. Kuusisto on hoitanut yliopiston rehtoritehtävää määräaikaisesti kesäkuusta 2015 alkaen.
Rehtori Jari Kuusisto

Vaasan yliopisto käy parhaillaan läpi yhtä historiansa suurinta murrosvaihetta. Yliopiston profiloituminen ja uudistetun strategian mukainen toiminta etenevät käytäntöön. Myös organisaatiorakennetta uudistetaan kevään aikana.

– Mittava yliopiston uudistaminen ja uuden strategian mukainen kehittäminen edellyttävät johtamiselta pitkäjänteisyyttä ja selkeää johtajaroolia, taustoittaa rehtorin valintaa hallituksen puheenjohtaja Johnny Åkerholm.

– Suvi Ronkaisen toipuminen on onneksi etenemässä hyvää vauhtia, ja hänen laaja-alaiset näkemyksensä tutkimuksen kehittämisestä tuovat arvokkaan lisän nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä, Åkerholm jatkaa.

Vaasan yliopisto päättää kevään aikana tutkimuksen vahvistamisen suunnista ja resursoinnista. Myös koulutuksen kehittämiseen ja ajanmukaisuuteen panostetaan.

– Olemme tehneet valintoja vahvistaaksemme erikoistumisen painoaloillemme. Tutkintoon johtava kielten koulutus ja tutkimus siirtyvät elokuussa Jyväskylän yliopistoon. Lisäksi sopeutamme toimintaamme valtiorahoituksen vähenemiseen erilaisin kehittämis- ja säästötoimin, rehtori Jari Kuusisto sanoo.

– Säästötoimet ja strategiatyön tiivis tahti vaativat paljon koko henkilöstöltämme.  Katson luottavaisena tulevaisuuteen ja kiitän henkilökuntaa hyvästä työstä muutosten läpiviemisessä, Kuusisto jatkaa.

Lisätietoja:
Vaasan yliopiston hallituksen puheenjohtaja Johnny Åkerholm, p. 040 838 6079
Vaasan yliopiston rehtori Jari Kuusisto, p. 029 449 8291​

Mitä mieltä olit jutusta?