Hallintotieteen uusi opintopolku käynnistyy avoimessa yliopistossa – mahdollisuus opiskella ...

Uutisen oletuskuva
Tammikuussa 2020 alkaa uudenlainen, työn ohessa suoritettavaksi suunniteltu julkishallinnon koulutus. Moduuleista koostuvan koulutuksen teemoja ovat esimerkiksi hallinnon muutos, julkisten varojen käyttö, muuttuva työ sekä hyvinvointi ja palveluiden kehittäminen. Vaasan yliopiston Avoin yliopisto järjestää infotilaisuuden opinnoista Vaasassa 9.1.2020 klo 17.00.
Hallintotieteiden uusi opintopolku käynnistyy tammikuussa.

Koulutuksessa on uniikkia paitsi hallinto- ja oikeustieteiden näkökulmien yhdistäminen, myös mahdollisuus laajoihin tutkintotavoitteisiin opintoihin avoimessa yliopistossa.

”Vastaavaa julkishallinnon opintokokonaisuutta ei ole Suomessa tarjottu aiemmin”, kertoo apulaisprofessori Niina Mäntylä Vaasan yliopistosta.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä pohjakoulutusta. Opiskelija voi koota moduuleista kokonaisen HTK-tutkinnon tai suorittaa yksittäisiä kursseja tai moduuleja, omien tarpeidensa ja tahtonsa mukaan. Mikäli opiskelija haluaa jatkaa tutkintoon, hänen ei tarvitse osallistua valintakokeisiin.  Opinnot ovat pääosin maksullisia, 12–15 euroa opintopisteeltä.

Koulutuksen sisältö pohjautuu laajaan selvitykseen julkishallinnon työelämätarpeista. Koulutus antaa yksilöille uusia valmiuksia työhön ja uralla etenemiseen sekä täyttää samalla julkisen sektorin osaamisvajetta.

”Opinnot ovat oiva tapa täydentää omaa osaamista ja kouluttautua uudelleen.  Keskeisiä teemoja ovat esimerkiksi uusi teknologia ja sen asema hallinnossa sekä julkisen hallinnon muuttava rooli palveluiden tuottajana”, toteaa Itä-Suomen yliopiston Oikeustieteiden laitoksen johtaja Matti Turtiainen.

Koulutuksen toteuttavat yhteistyössä Vaasan yliopiston Hallintotieteet ja Itä-Suomen yliopiston Oikeustieteiden laitos. Koulutus on kehitetty osana opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa jatkuvan oppimisen kärkihanketta Toinen reitti yliopistoon.

Infotilaisuus ja lisätiedot

Avoin yliopisto järjestää opinnoista infotilaisuuden Vaasan yliopistolla torstaina 9.1.2020 klo 17.00 Palomäki-salissa osoitteessa Wolffintie 34, Vaasa. Kaikki opinnoista kiinnostuneet ovat tervetulleita. Infotilaisuutta on myös mahdollista seurata verkossa Zoom-yhteyden kautta.

Tarkemmat tiedot opinnoista: www.uwasa.fi/avoin/htk

Yhteystiedot:

Kristiina Pulakka
opintopäällikkö
kristiina.pulakka(at)uwasa.fi
029 449 8457

Reetta Kungsbacka
koulutuspäällikkö
reetta.kungsbacka(at)uwasa.fi
029 449 8189

Mitä mieltä olit jutusta?