Haku Vaasan yliopistoon käynnistyy 14.3.

Uutisen oletuskuva
Kevään haku Vaasan yliopiston kandidaattiohjelmiin ja suomenkielisiin maisteriohjelmiin alkaa keskiviikkona 14. maaliskuuta. Hakuaika päättyy keskiviikkona 28.3. klo 15.00.

Hakeminen tapahtuu sähköisesti korkeakoulujen yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Kandidaattiohjelmiin 100 opiskelupaikkaa lisää

Vaasan yliopistossa on tarjolla hallintotieteiden, energia- ja informaatiotekniikan, kauppatieteiden, tuotantotalouden ja tietojärjestelmätieteen sekä viestintätieteiden kandidaattiohjelmat. Yliopisto panostaa profiilinsa mukaisiin vahvuusalueisiin, ja tänä vuonna kandidaattiohjelmissa on 100 opiskelupaikkaa viimevuotista enemmän, yhteensä 560. Paikkoja on lisätty eniten kauppatieteissä, jossa on nyt 335 aloituspaikkaa. Aloituspaikoista 70% on varattu ensikertalaisille hakijoille.

Vaasan ja Tampereen yliopistot aloittavat tänä keväänä hallintotieteiden yhteisvalinnan, jossa samoilla valintaperusteilla ja valintakokeella voi hakea molempiin yliopistoihin. Vaasan yliopisto on jo mukana myös kauppatieteellisen alan sekä diplomi-insinöörikoulutuksen yhteisvalinnoissa.

Opiskelijavalintaa uudistetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön linjausten mukaisesti Vaasan yliopistossa siten, että jokaiseen kandidaattiohjelmaan valitaan osa opiskelijoista (20-60%) ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Tämän lisäksi valintakokeita kevennetään. Valintakokeet eivät enää saa edellyttää pitkää valmentautumista, vaan ne perustuvat esimerkiksi lukion oppimääriin tai kokeessa jaettavaan aineistoon. Valintakokeet järjestetään touko-kesäkuussa.

Yhteishaun kanssa samaan aikaan avautuu erillishaku avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella. Avoimen yliopiston väylän kautta valitaan noin 40 uutta opiskelijaa.

Kevään haussa 14 maisteriohjelmaa

Myös haku Vaasan yliopiston syksyllä 2018 alkaviin suomenkielisiin maisteriopintoihin alkaa keskiviikkona 14. maaliskuuta. Haussa on yksitoista maisteriohjelmaa hallintotieteiden, kauppatieteiden, tekniikan ja viestintätieteiden alalla. Lisäksi erillishaussa voi hakea tekniikan ja innovaatiojohtamisen yksikön englanninkielisiin maisteriohjelmiin, KTM- ja DI-tutkintoihin.

Maisteriohjelmien valinnat perustuvat hakijoiden aikaisempiin korkeakoulututkintoihin tai -opintoihin. Suomenkielisissä maisteriohjelmissa on tarjolla 125 opiskelupaikkaa. Viime keväänä suomenkielisiin maisteriohjelmiin tuli 730 hakemusta.

Hakuohjeet ja valintaperusteet kandidaatti- ja maisteriohjelmiin löytyvät yliopiston verkkosivulta www.uwasa.fi/hakijat sekä Opintopolku-palvelusta osoitteesta www.opintopolku.fi.

Lisätiedot: Akateemisten palveluiden johtaja Heli Häyrynen, Opiskelun ja opetuksen palvelut, p. 029 449 8501

Mitä mieltä olit jutusta?