Haku Vaasan yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin käynnissä

Uutisen oletuskuva
Haku Vaasan yliopiston syksyllä 2019 alkaviin kansainvälisiin maisteriohjelmiin on käynnissä 23. tammikuuta 2019 asti. Haussa on kuusi englanninkielistä maisteriohjelmaa.

Kauppatieteellisellä alalla haettavana ovat EPAS-akkreditoidut Finance, International Business sekä Strategic Business Development maisteriohjelmat. Tekniikan alalla haussa ovat DI-tutkintoon johtavat maisteriohjelmat Industrial Systems Analytics ja uusi Smart Energy sekä kauppatieteiden maisterin tutkintoon johtava Industrial Management.

– Kansainväliset maisteriohjelmat sisältävät Vaasan yliopiston kärkialoja, kuten rahoitusta, johtamista, energiatekniikkaa ja tuotantotaloutta. Maisteriohjelmat ovat suoritettavissa päätoimisena opiskeluna kahdessa vuodessa, sanoo asiantuntija Katariina Rinta hakijapalveluista.

Uusi Smart Energy -maisteriohjelma koostuu kolmesta moduulista, jotka ovat Smart Grids and Power Generation, Digitalization ja Business Studies. Ohjelma antaa laaja-alaiset valmiudet toimia erilaisissa tehtävissä tulevaisuuden älykkäisiin energiajärjestelmiin kuuluvien tuotteiden ja ratkaisujen tutkimuksen, tuotekehityksen, suunnittelun ja myynnin sekä liiketoimintamallien kehittämisen parissa.

Suomessa korkeakoulut perivät lukuvuosimaksuja EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevilta uusilta tutkinto-opiskelijoilta. Vaasan yliopistossa lukuvuosimaksu vaihtelee 10 000–12 000 euron välillä. Ohjelmissa on tarjolla apurahoja akateemisesti menestyneille maksuvelvollisille opiskelijoille.

Opiskelupaikkoja kansainvälisissä maisteriohjelmissa on tarjolla 130. Koulutusohjelmat valitsevat parhaat hakijat perustuen soveltuvaan alempaan korkeakoulututkintoon, kielitaitoon ja motivaatioon. Hakijat valitaan em. dokumentteihin perustuvan kilpailumenestyksen pohjalta.

Haku maisteriohjelmiin tapahtuu Opintopolku-palvelun kautta. Hakuohjeet ja valintaperusteet löytyvät verkosta.

Lisätietoja:
Johtaja Heli Häyrynen, Akateemiset palvelut, p. 029 449 8501
Asiantuntija Katariina Rinta, Opiskelun ja opetuksen palvelut, p. 029 449 8080
Palveluvastaava Helena Höglund, Opiskelun ja opetuksen palvelut, p. 029 449 8152

Mitä mieltä olit jutusta?