Ennennäkemätön opiskelijoiden yrittäjyystapahtuma Vaasassa

Uutisen oletuskuva
Vaasalaisista korkeakouluopiskelijoista koostuva Vaasa Entrepreneurship Society VES kokoaa satoja opiskelijoita yhteen Harvest-yrittäjyystapahtumaan Rewell Centeriin lauantaina 17. syyskuuta. Tapahtuman teemoja ovat yrittäjyys, rohkeus ja itsensä ylittäminen. Yrityksiä on mukana useita kymmeniä ja vetonaulana Skype-palvelun perustaja Jonas Kjellberg.
VES:llä on yli 30 opiskelijan ydintiimi.

– Harvestin tavoitteena on edistää opiskelijoiden yrittäjämäistä ajattelua ja rohkeutta yrittämiseen sekä tutustuttaa opiskelijat ja yritykset toisiinsa, sanoo tapahtuman pääjärjestäjä Rami Ibrahim, rahoituksen opiskelija Vaasan yliopistosta.

– Harvest myös tekee tutuksi opiskelijoille Vaasan startup-ekosysteemiä, jonka osa VES on. Haluamme opiskelijoiden tietävän, mitä VES voi tarjota heille teoriaopintojen oheen. Olemme mahdollistaja teorian ja käytännön välissä.

Pääpuhujana Skype-palvelun perustaja

Harvest-tapahtumassa opiskelijat saavat tutustua ja verkostoitua kymmenien yhteistyöyritysten ja startupien kanssa. Paikalla ovat muun muassa ABB, Nordea ja Morgan Digital. Paneelikeskustelussa kohtaavat korkeakouluopiskelijat ja korkeakoulusta valmistuneet yrittäjät. Paneelin tarkoituksena on saada opiskelijat ajattelemaan kuin yrittäjä.

Harvestin pääpuhuja on Skype-palvelun perustaja Jonas Kjellberg, joka on paikalla inspiroimassa opiskelijoita. Tapahtuma yhdistää Vaasan kaikki kuusi korkeakoulua ja niiden opiskelijat.

– Olemme saaneet kasaan huikeita puhujia, esiintyjiä ja yrityksiä, joille opiskelijat voivat käydä mainostamassa itseään. Tapahtumaan on tulossa yli 600 opiskelijaa. Harvest on mahtava tilaisuus tavata uusia ihmisiä ja saada maksimimäärä informaatiota, sanoo tapahtuman markkinoinnista ja viestinnästä vastaava Helena Lindström, viestinnän opiskelija Vaasan yliopistosta.

– Uskomme VES:ssä siihen, että aina kun saman katon alla on erilaisia ihmisiä, jotakin hienoa tapahtuu, Ibrahim kertoo.

Asennetta ja tekemisen meininkiä

Ibrahim muistuttaa, että yrittäjyys on muuttunut sitten 90-luvun ja laman. Myös Lindström sai VES:n myötä huomata ajatustensa vanhentuneen.

– Ei yrittäjyyttä tarvitsekaan ajatella yksin hiki hatussa raatamisena, talous miinuksella. Se saattaa olla erilaista ja houkutteleva vaihtoehto Suomessakin, miettii Lindström.

VES tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden tutustua yritysmaailmaan ja viedä teoriat käytäntöön.

– Haemme vapaaehtoisia tapahtumiimme. Valmiiksi ei tarvitse osata mitään, mukana ja tekemällä oppii, Lindström kertoo.

– Uskomme enemmän asenteeseen ja motivaatioon. Voit aloittaa vaikka sillä, että tulet kantamaan tuoleja tapahtumiimme. Tämä on halpaa oppia. Haluamme, että ihmiset ovat intohimoisia, tekevät he sitten mitä tahansa. Meillä on VES:ssä vahva tekemisen meininki ja yhteisö. Mitään ei tehdä yksin, Ibrahim kertoo.

Opiskelijayrittäjyystapahtuma Harvest järjestetään lauantaina 17. syyskuuta Vaasan Rewell Centerissä kello 15 alkaen.

Lisätietoja:
www.harvestevent.com
tiedotus(at)ves.fi

Mitä mieltä olit jutusta?