Energistä ohjelmaa varhaiskasvatus- ja kouluryhmille - Vaasa EnergyWeek 2024

EnergyWeek tapahtuman bannerikuva
Viikolla 11 vietetään Vaasassa EnergyWeek:iä. Vuoden energisin tapahtuma on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita energia-alasta. Tänä vuonna LUMA-keskus Pohjanmaa tarjoaa yhteistyössä Technobothnian kanssa energiateemaista ohjelmaa myös kouluryhmille varhaiskasvatuksesta yläkouluun!

Energistä menoa kampuksella! LUMA-keskus Pohjanmaa tarjoaa Vaasan EnergyWeekin pääohjelman ohessa työpajoja varhaiskasvatus- tai peruskouluryhmille ti 12.3. ja yläkouluryhmille to 14.3. Valitse sopiva ohjelma ja ilmoita ryhmäsi mukaan 29.2.2024 mennessä. Paikkoja on rajoitetusti. Otamme ilmoittautuneisiin yhteyttä viimeistään maaliskuun ensimmäisellä viikolla.

 

Tiistain 12.3.2024 Energiatyöpajat, TÄYNNÄ

Viskarit, esiopetus, alakoulu 1.–2. lk: Aurinkovoimaa ja soivia perunoita, TAI 
Alakoulu 3.-6. lk: Lämpökameroita ja sähköä perunasta  

Milloin: Tiistaina 12.3.2024, klo 9:00-10:00 ja 10:15-11:15 
Missä: Vaasan yliopiston kampusalueella, Technobothnia-rakennuksessa (osoite Puuvillakuja 3, 65200 Vaasa), SAGA-tiedeluokassa. Ryhmä noudetaan Technobothnian aulasta. 

Energiapaja – aurinkovoimaa ja soivia perunoita: 

Kenelle: viskareille, esiopetukselle ja alakoululaisille (1.-2. lk) 
 
Tässä työpajassa tutustutaan monin eri tavoin energiaan aurinkovoimalasta sähköiseen perunapianoon ja robottipallojen liikkeeseen. Tule kokeilemaan, saatko lampun syttymään tai rattaat pyörimään auringon voimalla. Entä voiko perunoiden avulla soittaa pianoa ja miten perunapiano liittyy sähköön? Työpajan vauhdikas robottipallorata on täynnä liike-energiaa. Maksimi ryhmäkoko: 1 ryhmä/24 lasta. 

Energiapaja – lämpökameroita ja sähköä perunasta: 

Kenelle: alakoulullaisille (3.-6. lk) 
 
Tässä työpajassa selviää, onko luokassa lämmin vai peräti sähköinen tunnelma, kun oppilaat pääsevät itse kokeillen tutustumaan eri energiamuotoihin. Miltä ihminen ja ympäristö näyttävät lämpökameralla kuvattuna? Voidaanko perunan tai sitruunan avulla tuottaa sähköä? Tutkitaan yhdessä!  Mukaan mahtuu 24 oppilasta. 

Päivitys uutiseen: Tiistain 12.3. työpajat ovat täynnä.

 

Torstain 14.3.2024 Energiasuunnistus 

LUMAn energiasuunnistus Technobothnialla 

Kenelle: yläkoululaisille 
Milloin: Torstaina 14.3.2024, lähdöt klo 9, 10, 12 ja 13. 
Missä: Vaasan yliopiston kampusalueella, Technobothnia-rakennuksessa (osoite Puuvillakuja 3, 65200 Vaasa). Ryhmä noudetaan Technobothnian aulasta. 

Tervetuloa hauskaan energiateemaiseen suunnistukseen Technobothnia-rakennukseen! Tässä työpajassa suunnistetaan pienissä ryhmissä Technobothnian laboratorioissa ja tutustutaan energiaan teknisestä näkökulmasta. Suunnistuksen rasteilla päästään pohtimaan energiaan liittyviä kysymyksiä sekä tuottamaan sähköä omin käsin ja jaloin. Suunnistukseen on varattu aikaa 45 minuuttia ja siihen voi osallistua 1 luokka/lähtö. 

Ilmoittaudu torstain suunnistukseen tästä.

 

Kuva: Vaasan EnergyWeek

Tietolaatikko

Energiateemaista materiaalia varhaiskasvatuksesta lukioon voit tilata veloituksetta LUMA-keskus Pohjanmaan kotisivuilta. Materiaalit sisältävät tehtäviä, videoita, podcasteja ja kokonaisia työpajoja.

Mitä mieltä olit jutusta?