Edistyksellinen perhevapaakirjaus työehtosopimukseen toi tasa-​arvopalkinnon yliopistoille

Image

Ammattiliitto Pro palkitsi Sivistystyönantajat Sivistan ja Suomen yliopistot vuoden 2022 tasa-arvopalkinnolla 4. marraskuuta. Tunnustus myönnettiin yliopistojen yleiseen työehtosopimukseen keväällä 2022 tehdystä perhevapaaratkaisusta, jossa otettiin merkittävä askel kohti työelämän tasa-arvoa. Molemmilla vanhemmilla on nyt yhtä pitkä 32 arkipäivän palkallinen vanhempainvapaa.

– Sivista on edistyksellinen työnantajaliitto ja ensimmäinen, jolla on ollut rohkeutta hoitaa tämä asia kuntoon. Tämä on askel kohti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa ja yhdenvertaisempaa työelämää. Yliopistot ovat tässä aidosti edelläkävijöitä työnantajina, Pron julkisen sektorin johtaja Niko Simola sanoo.

Yliopistojen työehtosopimuksen osapuolina ovat Sivistystyönantajat Sivista sekä Ammattiliitto Pro, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO.

Ammattiliitto Pro palkitsee kerran vuodessa tasa-arvopalkinnolla prolaisen työpaikan, jäsenen tai tasa-arvotyössä ansioituneen tahon. Palkinnon saajan valitsee Ammattiliitto Pron hallitus. Pron tasa-arvopalkinto myönnettiin nyt jo viidennen kerran. 


Linkki Sivistystyönantajat Sivistan tiedotteeseen

Mitä mieltä olit jutusta?