Anvia lahjoitti 40 000 euroa yliopistolle

Uutisen oletuskuva
Anvia Oyj on lahjoittanut 40 000 euroa Vaasan yliopistolle, kohdennettuna erityisesti tekniikan koulutusalalle. Lahjoituksen luovuttivat Anvian hallituksen puheenjohtaja Bengt Beijar ja toimitusjohtaja Mika Vihervuori tiistaina 25.8.
Kuvassa vas.: yliopiston yhteyspäällikkö Mika Palosaari ja vararehtori Jari Kuusisto sekä Anvia Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Bengt Beijar, toimitusjohtaja Mika Vihervuori ja viestintäjohtaja Tiina Nieminen.

– Pohjalaismaakunnat ovat edelleen Anvian liiketoiminnan ydinaluetta. Anvia on tällä alueella keskeinen infrastruktuurin rakentaja ja palveluiden tarjoaja sekä myös merkittävä työnantaja. Halumme osallistua alueen elinkeinoelämän kehittämiseen myös sidosryhmiemme kautta, esimerkiksi juuri koulutusta ja tutkimusta tukemalla, sanoo toimitusjohtaja Mika Vihervuori.

Anvia näkee yliopiston vahvistavan alueen yritysten toimintaedellytyksiä. Osaamisen jatkuva kehittäminen korostuu varsinkin teknologiayrityksissä, joiden täytyy pysyä teknisen kehityksen aallonharjalla.

– Osaava henkilöstö on yrityksen kehittymiselle ratkaisevan tärkeätä. Yliopistotasoinen koulutus omalla alueella helpottaa rekrytointia ja lisää henkilökunnan kouluttautumismahdollisuuksia työn ohessa. Teemme yhteistyötä alueen oppilaitosten kanssa myös tarjoamalla aiheita ja materiaalia tutkimushankkeisiin sekä opinnäyte- ja harjoitustöihin. Lisäksi Anvialta moni opiskelija on saanut harjoittelu- ja kesätyöpaikan, Vihervuori kertoo.

– Lahjoitus vastaanotettiin Anvia-salissa. Tämä kertoo Anvian ja Vaasan yliopiston välisestä pitkäjänteisestä yhteistyöstä sekä Anvian luottamuksesta yliopiston koulutus- ja tutkimustoimintaan. Yliopisto ottaa lahjoituksen kiitollisuudella vastaan, kertoo yliopiston yhteyspäällikkö Mika Palosaari.

Vaasan yliopiston edellisessä varainhankintakampanjassa vuonna 2010 Anvia lahjoitti yliopiston peruspääomaan 100 000 euroa. Anvia on tehnyt lahjoituksia myös Etelä-Pohjanmaan korkeakoulusäätiölle ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukselle.

Valtio tukee yliopistojen varainkeruuta myöntämällä kolminkertaisen vastinrahan yliopiston keräämää yksityistä pääomaa vastaan. Vaasan yliopiston varainkeruu on käynnistynyt marraskuussa 2014 ja päättyy 30.6.2017.

Yliopistojen varainhankintakampanja

  • Varainhankintakampanja valtakunnallisesti käynnissä 11/2014–6/2017
  • Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat osallistua
  • Valtio maksaa kolminkertaisen vastinrahan kerätylle summalle
  • Yli 10 000 euron lahjoituksen voi kohdentaa suoraan tietylle alalle
  • Vaasan yliopisto käyttää pääoman tuottoa suoraan opetuksen ja tutkimuksen hyväksi
Mitä mieltä olit jutusta?