Aalto-yliopisto, Vaasan ammattikorkeakoulu ja Vaasan yliopisto muotoilualan yhteistyöhön

Uutisen oletuskuva
Länsi-Suomen muotoilukeskus Muova on Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun ja Vaasan yliopiston yhteinen muotoiluun keskittynyt tutkimus- ja kehittämiskeskus Vaasassa. Vuoden 2014 alussa Vaasan ammattikorkeakoulusta tulee Muovan uusi taustaorganisaatio, mikä käynnistää kolmen korkeakoulun yhteistyön muotoilun alalla.
(Kuva: flickrCC)

Muovan nykyinen henkilöstö, toiminta ja hankkeet siirtyvät Vaasan ammattikorkeakoulun yhteyteen liikkeenluovutuksen yhteydessä ja toiminta jatkuu keskeytyksettä.

 

– Muovan toiminta jatkuu aiemmin vahvistettujen tavoitteiden mukaisesti. Muova tekee tärkeää työtä alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti. Haluamme Muovan olevan jatkossakin vahva alueellinen toimija, jolla on kiinteä yhteistyö kaikkien sopijakumppanien kanssa, toteaa VAMKin rehtori Tauno Kekäle.

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Helena Hyvönen pitää erityisen myönteisenä Muovan kytkeytymistä jatkossa ammattikorkeakouluun sen soveltavan tutkimuspainotuksen vuoksi. Muovan johtajana jatkava Annika Hissa näkee uuden järjestelyn vahvistavan Muovan roolia alueellisena vaikuttajana.

– Tämä on hyvä lähtölaukaus Muovan 25-vuotisjuhlavuodelle. Uusi järjestely turvaa sen, että voimme kehittyä ketteränä, innovointikykyisenä ja uudistavana muotoilun yksikkönä. Missiomme on vastata yhteiskunnallisesti merkittäviin haasteisiin sekä kehittää yritysten kansainvälistä kilpailukykyä muotoilun keinoin, Hissa kertoo.

Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ja Vaasan yliopisto osallistuvat Muovan toimintaan akateemisella panostuksella. Yhteistyötä tehdään hanketoiminnassa ja yritysyhteistyössä. Aalto-yliopiston läsnäolo Muovassa ja Vaasassa säilyy edelleen vahvana. Aalto-yliopiston muotoilun laitoksen johtajan Pirjo Hirvosen mukaan Aalto-yliopiston rooli on jatkossakin kehittää Muovan akateemista tutkimusosaamista, jota varten Aalto osoittaa tutkijatohtoritason resursseja.

Vaasan yliopiston rehtorin Matti Jakobssonin mukaan on tärkeää, että Muovan osaaminen muotoilun ja innovaatiotoiminnan alalla tukee alueen yrityksiä ja korkeakouluverkostoa.

Mitä mieltä olit jutusta?