Päivitetty 14.4.2022 | 13:04

Kielikeskuspäivät

Aika
Ke 18.5.2022 | 08:00 - To 19.5.2022 | 16:00
Paikka

Vaasan yliopisto
Wolffintie 34
65200 Vaasa
Suomi

21. Kielikeskuspäivät järjestetään 18.-19.5.2022 Vaasan yliopistolla. Vaasan yliopiston kielikeskus Linginnon järjestämässä tapahtumassa jaetaan kehittämiskokemuksia, opetuskokeiluja ja tutkimustuloksia.

Teemamme Tahto & Tila virittää kieli- ja viestintälähtöisiä keskusteluja opetuksesta, oppimisesta ja yhteistyöstä yli erilaisten rajojen. Suomi tarjoaa monitahoisen lähtökohdan rajojen pohtimiselle. Maantieteellinen sijainti, maan virallinen kaksikielisyys sekä alueittain vaihteleva käytännön monikielisyys tuottavat risteyspintoja kansalliskielten, saamen ja muiden vähemmistökielten sekä satojen muiden käytössä olevien kielten välille.

Laajasti ymmärrettynä ”Languages Across Borders – Språk över gränserna” kattaa monenlaiset rajat, jotka vaikuttavat kielten ja viestinnän opettamiseen ja oppimiseen. Rajojen ylittäminen 2000-luvulla edellyttää monipuolisia kieli- ja viestintätaitoja sekä myös tehokasta digitaalista viestintää. Kielet toimivat yhdistävänä tekijänä. Rajojen teema avaa foorumin opetuksen, oppimisen ja yhteistyön rajojen ylittämistä koskevalle keskustelulle toimintaa synnyttävien Tahtojen, sijaintia ja tilanteita määrittävien Tilojen ja eri toimijoiden Tahtotilojen näkökulmasta.

Lue lisää tapahtuman verkkosivuilta.