Laskentatoimi ja rahoitus

Opintosuunta

Laskentatoimen ja rahoituksen opinnoista saat valmiudet toimia yrityksen taloushallinnon, rahoituksen ja tilintarkastuksen tehtävissä. Näitä ovat esimerkiksi johdon päätöksentekoa tukevat laskelmat, yrityksen rahoitus ja rahoitusmarkkinat, kirjanpidon ja tilinpäätöksen laadinta, tilinpäätösanalyysi sekä tilintarkastus.

Opinnoissa voit suuntautua laskentatoimeen ja tilintarkastukseen tai rahoitukseen. Laskentatoimen ja tilintarkastuksen opinnot keskittyvät yrityksen taloushallintoon ja tilintarkastukseen. Rahoituksen opinnot keskittyvät yrityksen rahoitukseen ja rahoitusmarkkinoihin.

Opit teorian lisäksi myös muita työelämässä tarvittavia valmiuksia, kuten tunnetuimpien järjestelmien käyttöä sekä erilaisten esitysten laadintaa. Tämä osaaminen muodostaa pohjan toimia niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä työmarkkinoilla, ja ennen kaikkea luo sinulle edellytykset jatkaa opintojasi maisteritasolla. Kandidaattiopintojen jälkeen syvennät osaamistasi vaativimpienkin tehtävien tasolle maisterivaiheen opinnoissa, valintasi mukaan joko Laskentatoimen ja tilintarkastuksen koulutusohjelmassa tai täysin englanninkielisessä rahoituksen koulutusohjelmassa (Master’s Degree Programme in Finance).

Laskentatoimen ja tilintarkastuksen kandidaatti- ja maisteritason opinnoista sinulla on lisäksi mahdollisuus koota itsellesi kokonaisuus, joka vastaa HTM- ja KHT-ammattitilintarkastustutkintoihin vaadittavia opintoja.

students in class room