Muita väyliä hallintotieteisiin

Hallintotieteiden opintoihin voi hakea myös muiden ansioiden perusteella kuin ylioppilastutkintotodistuksella tai valintakokeella.

Eri hakuväylät on esitelty lyhyesti alla. Väylien tarkat valintaperusteet löytyvät Opintopolusta Hallintotieteiden kandidaattiohjelman sivulta.

Valinta erityisten saavutusten perusteella

Erityisten saavutusten perusteella voi hakea ylioppilastutkinnon suorittanut tai hakukeväänä suorittava hakija, joka on saavuttanut erityisen huomattavia ansioita lukio-opintojensa aikana. Erityinen saavutus voi olla saavutettu esimerkiksi yrittäjyyden tai johtajuuden alalla, urheilussa, musiikissa, taiteessa, tieteessä tai tekniikassa tai muulla valtakunnallista/kansainvälistä huomiota saaneella alalla.

Valinta erityisten saavutusten perusteella on mukana korkeakoulujen kevään yhteishaussa, ja se on oma hakukohde. Hakukohde lisätään yhteishaun hakulomakkeelle.

Haku avoimen yliopiston opintojen perusteella

Avoimen yliopiston opintojen perusteella voivat hakea sellaiset hakijat, jotka ovat suorittaneet vaaditun määrän kandidaattiohjelman opintoja avoimessa yliopistossa. Opinnot voivat olla Vaasan yliopiston tai toisen yliopiston avoimesta yliopistosta.

Jos olet avoimen yliopiston opintojen lisäksi suorittanut Varusmiesten johtaja- ja kouluttajakoulutusohjelman (PV JOKO), voit hakea ns. inttiväylässä.

Avoimen yliopiston opintojen perusteella tapahtuvassa haussa on mukana myös Julkishallinnon Toinen reitti yliopistoon -hakukohde. Se on tarkoitettu hakijoille, jotka ovat suorittaneet Vaasan yliopiston avoimessa yliopistossa ja Itä-Suomen yliopiston avoimessa yliopistossa modulaarisia julkishallinnon ja oikeustieteiden opintoja valintaperusteiden mukaisesti.

Haku Vaasan yliopistoon avoimen yliopiston opintojen perusteella ei kuulu yhteishakuun, vaan hakija täyttää avoimen yliopiston väylän oman hakulomakkeen Opintopolussa.

Siirtohaku

Siirtohaku on tarkoitettu opiskelijoille, jotka suorittavat alempaa korkeakoulututkintoa ja haluavat hakea toisesta korkeakoulusta Vaasan yliopistoon tai vaihtaa tavoitetutkintoaan Vaasan yliopistossa kandidaatin tutkinnon aikana.

Hakijalla tulee olla suoritettuna alan opintoja valintaperusteiden mukaisesti ennen siirtoa. Korkeakoulujen siirtohaku järjestetään toukokuun alussa ja siihen on oma hakulomake Opintopolussa.

Haku maisteriohjelmaan

Jos olet suorittanut soveltuvan korkeakoulututkinnon ja riittävästi haetun opintosuunnan opintoja, voit hakea suoraan hallintotieteiden maisteriohjelmaan.

Hallintotieteiden maisteriohjelma on mukana korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa.