Töihin menestyvään kaupunkiin

Image

Menestyvien kaupunkiseutujen kärjessä

Vaasa porskuttaa menestyvien kaupunkiseutujen kärjessä. Eikä mikään ihme: meillä on Suomen suurin energia-alan yrityskeskittymä ja rutkasti työpaikkoja, kuusi korkeakouluyksikköä, meri sekä tutkitusti onnellisia ja energisiä ihmisiä. Täällä kaikki menee ihan kuin Strömsössä.

Vaasa on lähes 70 000 asukkaan merenrantakaupunki ja Suomen energiapääkaupunki. Keskustan puistikot, historiaa huokuvat kauniit talot, suuret puistot sekä karikkoinen saaristo luovat rannikkokaupungille oman tunnelmansa. Vaasa tuoksuu mereltä, kuulostaa nuorekkaalta, näyttää kansainväliseltä ja ammentaa voimansa energisyydestä.

Maailman kohtaaminen avoimin mielin on Vaasan seudulla tuttu juttu. Suomenkielisiä on 69 %, ruotsinkielisiä 23 % ja loput 8 % puhuvat kaikkia maailman kieliä. Yhdelläkin kielellä pärjäät.

Mutkatonta elämää

Elämä Vaasassa on mutkatonta. Työmatkat ovat lyhyitä eikä aikaa kulu ruuhkassa istumiseen. Jos haluat, niin pyöräile tai kulje bussilla. Vaasassa pyöräilymatkat ovat kompaktin kokoisen kaupungin ansiosta lyhyet. Oman auton omistaminen Vaasassa ei ole välttämätöntä, sillä kattava paikallisliikenne biokaasubusseineen kuljettaa aamusta iltaan.

Vaasaan on hyvät liikenneyhteydet. Vaasasta matkustaa junalla alle neljässä tunnissa Helsinkiin, lentäen vielä nopeammin ja kauemmas. Vaasasta on myös laivayhteys Uumajaan.

Onnellisia ihmisiä Vaasassa

  • Työllisyystilanne on maan kärkitasoa jo 10 vuoden ajan
  • Korkea tulotaso ja edullista asumista - täällä rahaa jää myös elämiseen
  • Nopeasti töihin, kätevästi maailmalle
  • Merenkurkun saaristo on Suomen ensimmäinen ja ainoa luonnonperintökohde UNESCOn maailmanperintöluettelossa
  • Suomen kansainvälisimpiä seutuja

Laatuelämää myös vapaa-aikana

Image

Vapaa-ajan viettäminen on Vaasan seudulla helppoa ja mielenkiintoista. Täältä löytyy aktiivista toimintaa miltei minkä tahansa harrastuksen tiimoilta.

Vaasassa on ison kaupungin kaupat, kahvilat ja ravintolat. Viihtymiseen panostetaan paljon: kulttuuri-, urheilu- ja vapaa-ajantarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin kaikkina vuodenaikoina. Tutustu Vaasan tarjontaan.

Vaasassa luonto on lähellä asuinpaikasta riippumatta. Menipä minne vain, on helppoa löytää itsensä meren ääreltä. Tiesitkö, että Vaasassa on jopa yli 400 kilometriä rantaviivaa?

Koteja kaikille

Vaikka Vaasan seudulla asuu yli 110 000 ihmistä, on asutus kuitenkin levittäytynyt niin laajalle, että harvoin tuntuu ahtaalta. Yksi syy asukkaiden onnellisuuteen lienee myös se, että asuminen ja eläminen on laadukasta ja helppoa. Vaasan seudulla on paljon tarjottavaa, arvostitpa sitten urbaania kaupunkivilinää tai luonnonläheistä elämää.

Hintataso Vaasassa on edullinen. Keskimääräinen neliöhinta on alle 2000 euroa, joten käteen jää enemmän rahaa elämiseen.