Nyyti vinkkaa - Syyskuu 2023

Image
Tässä uutiskirjeessämme kerromme syys-lokakuun toiminnastamme. Tulossa on paljon toimintaa - webinaareja, ryhmiä ja koulutuksia. Pääset myös vaikuttamaan Nyytin toimintaan vastaamalla lyhyeen kyselyyn tai voit halutessasi osallistua ryhmähaastatteluun, pääset jakamaan ajatuksiasi somesta, vertaistuesta ja mielenterveydestä.

Jatka siis tämän uutiskirjeen lukemista, niin tiedät enemmän!

Ajankohtaisimmat tiedot toiminnastamme löydät Nyytin sivuilta Instagramista, Facebookista, LinkedInistä ja Linktr.ee:stä, kuten myös Twitterissä ja Tuudosta sekä tietenkin verkkosivuiltamme. (Linkit avautuvat uuteen ikkunaan).

Vastaa ja vaikuta!

Nyt voit vaikuttaa siihen, millaista toimintaa Nyyti ry opiskelijoille tarjoaa!  

Millaista vertaistoimintaa sinä kaipaat? Mistä aiheista haluaisit jutella? Osallistutko mieluummin pari tuntia vai pari kuukautta kestävään toimintaan? Mikä olisi paras alusta vertaistoiminnalle? Millaista vapaaehtoistoimintaa toivoisit meidän järjestävän opiskelijoille?  

Vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Vastaaminen ei vie kauaa, mutta vastaukset ovat todella arvokkaita vertaistoiminnan sekä vapaaehtoistoiminnan meneillään olevassa kehittämistyössä. Kysely sulkeutuu 24.9.2023.

Tule mukaan jakamaan ajatuksiasi somesta, vertaistuesta ja mielenterveydestä!

Oletko 15–29-vuotias somen kuluttaja ja kiinnostunut jakamaan ajatuksiasi sosiaalisesta mediasta, sen tarjoamasta vertaistuesta ja sen vaikutuksista nuorten mielenterveyteen?

Haluaisitko osallistua ryhmähaastatteluun torstaina 21.9. 2023 klo 11–14 tai klo 17–20 yhdessä muiden aiheesta kiinnostuneiden nuorten kanssa?

Helsingin, Turun ja Tampereen yliopistojen yhteisessä TUBEDU-tutkimushankkeessa tutkitaan sitä, miten nuoret hyödyntävät sosiaalista mediaa (erityisesti YouTubea) vertaistukena hyvinvoinnilleen. Ryhmähaastattelun tarkoituksena on kartoittaa keskeisiä teemoja sekä kuulla nuorten itsensä näkökulmia aiheeseen, sillä te olette aiheen parhaita asiantuntijoita.

Osallistuminen ryhmäkeskusteluun on mahdollista sekä etänä että livenä Helsingissä osoitteessa Kumpulantie 3. Paikan päälle tuleville tarjotaan ruokaa ja juomaa. Tule mukaan keskustelemaan ja edistämään sitä kautta nuorten mielenterveyttä!

Miksi mukaan?
  • Saat jakaa ajatuksiasi ja kokemuksiasi sosiaalisesta mediasta ja sen tarjoamasta vertaistuesta yhdessä muiden aiheesta kiinnostuneiden kanssa.
  • Pääset antamaan tärkeän panoksen ajankohtaisen ja merkityksellisen tutkimusaiheen, nuorten mielenterveyden, eteen.
  • Sinulla on mahdollisuus osallistua myöhemmin itsekin tutkimuksen tekoon kanssatutkijan roolissa. Kuulet tästä lisää ryhmähaastattelun yhteydessä.
Kuka voi tulla mukaan?
  • 15–29-vuotias nuori tai nuori aikuinen mistä päin tahansa Suomea – toteutamme ryhmähaastattelun hybridinä.
  • Koulutustaustalla ei ole väliä. Sinulla ei tarvitse olla erityisosaamista tai valmiita ajatuksia aiheesta. Motivaatio ja kiinnostus sosiaalista mediaa, vertaistukea ja mielenterveyttä kohtaan riittävät!
Kiinnostuitko?

Ilmoittaudu mukaan ryhmähaastatteluun 11.9.2023 mennessä tästä linkistä. Olemme sinuun yhteydessä ilmoittautumisajan päätyttyä.

Lisätietoja ryhmähaastattelusta voit kysyä:

Tubedun nettisivuille pääset täältä.

Täältä löydät tiedotteen Nyyti ry:n ja Tubedun yhteistyöstä.

Hankkeen etenemistä voit seurata Tubedun Instagramista.

Keskusteluapua

Nyytin Chat

Tsekkaa alta syyskuun teemat ja merkkaa mielenkiintoiset keskustelunaiheet valmiiksi kalenteriisi! Klikkaamalla chatin otsikkoa näet chatin tarkemman kuvauksen (linkit avautuvat uuteen ikkunaan). Tule mukaan keskustelemaan!

Chatit järjestetään aina torstaisin klo 18-20.

Aiheet

Lisätietoja chateistä verkkosivuiltamme. (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Nyytin Chateissä pääset käsittelemään asioita ja jakamaan kokemuksia muiden opiskelijoiden kanssa. Vertaistuki opiskelijoilta opiskelijoille on joka chatissä tärkein tavoitteemme! Ryhmämuotoisessa chatissä jutellaan anonyymisti.

Nyytin Chat on tarkoitettu täysi-ikäisille opiskelijoille. Chatissä noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Pääset mukaan chatteihin ilman ennakkoilmoittautumista.

Tule rohkeasti mukaan, ole huoleti oikeinkirjoituksesta tai kirjoituksen sujuvuudesta - tärkeintä on, että olet mukana!

Yksilöohjausta ja vertaisryhmiä 18-29-vuotiaille miesopiskelijoille

MiehenTila-hankkeen toiminnassa kävi viime keväänä 47 miesopiskelijaa puhumassa heidän mieltään painavista asioista. Yhteensä he käyttivät 236 ryhmä ja yksilöohjauskäyntiä. Koko MiehenTila-hankkeen aikana toimintaamme on osallistunut 78 opiskelijaa.  

Tässä muutamia palautteita:  

  • Pidin siitä että kaikille ryhmään osallistuville annettiin puheenvuorot, sekä myös ymmärrystä heihin kohdistuvista ongelmista. Ketään ei suljettu keskustelusta ulos.”

  • Ryhmän yhteishenki oli loistava, ryhmäkoko oli juuri sopiva luottamuksen rakentamiseen, asioista keskusteltiin hyvin vuoropohjaisesti ja kaikki pääsivät ääneen ja varmasti saivat myös oivalluksia, ja lisää toivekkuutta ja hyväksyntää omille ajatuksilleen.

Tule sinäkin keventämään mieltäsi ja puhumaan sinua askarruttavista asioista.  

Lisätietoa sekä yksilöohjauksesta että vertaisryhmistä tästä linkistä ja osoitteesta www.miehentila.fi

Haku syksyn NyytiCoaching-ohjelmaan starttaa 5.9.2023

Haluaisitko saada valmennusta oman suuntasi löytämiseen ja potentiaalisi tunnistamiseen? Kaipaisitko tukea työelämään ja -uraan liittyvien tavoitteidesi kirkastamiseen? 

Tule mukaan NyytiCoachingiin! Maksuttomaan coaching-prosessiin sisältyy kolme verkkovälitteistä yksilövalmennustapaamista koulutetun ammatticoachin kanssa. Toiminta on suunnattu opintojensa loppuvaiheessa oleville ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijoille sekä tohtorikoulutettaville kaikkialla Suomessa. 

Haku syksyn NyytiCoaching-ohjelmaan starttaa 5.9.2023 klo 10. Paikat saattavat täyttyä nopeasti, joten mikäli kiinnostuit - merkkaa hakuajankohta jo kalenteriin. Varsinaiset valmennusprosessit tapahtuvat loka-joulukuussa 2023. 

Lisätietoa ja hakuohjeet (linkki avautuu uuteen ikkunaan).

Koulutuksia

Yksinäisiä lounaita vai yhteyksiä kanssaopiskelijoihin? -webinaari

Talentia ja Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hanke järjestävät yhteisen webinaarin torstaina 14.9. klo 15.45-17.00 erityisesti sosiaalialan opiskelijoille.

Webinaarissa syvennetään ymmärrystä yksinäisyydestä, yhteisöllisyydestä ja oman hyvinvoinnin tukemisesta vertaissuhteiden avulla. Webinaarissa aihetta lähestytään myös osallistavalla tavalla lyhyiden harjoitteiden avulla.  Harjoitteiden tekeminen on vapaaehtoista, voit myös tulla vain kuulolle.

Lue lisää  ja tilaa webinaarilinkki valmiiksi sähköpostiisi jo nyt  Yksinäisyystyö korkeakouluissa -hankkeen sivuilta. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Digitaalisia asetuksia ja tukea oppimisen vaikeuksiin -webinaari

Hei opiskelija? Koetko oppimiseen liittyviä vaikeuksia, jotka hankaloittavat kursseilla opiskelua ja tenttiin valmistautumista?

Tule mukaan webinaariimme, jossa esitellään lukemista, kirjoittamista ja keskittymistä tukevia asetuksia sekä keinoja edistää laadukasta oppimista.

Digitaalisia asetuksia ja tukea oppimisen vaikeuksiin -webinaari pidetään suomeksi tiistaina 10.10.2023 klo 16-17, sekä ruotsiksi tiistaina 31.10. klo 16-17 (Zoom-etäyhteydellä).  

Webinaariin on ennakkoilmoittautuminen. Pääset ilmoittautumaan täältä. Webinaarin tarkemmat liittymistiedot lähetetään ilmoittautujan antamaan sähköpostiin.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Laura Kallio, laura.kallio@nyyti.fi

Mindfulness & stressinhallinta -kurssi - ilmoittautuminen päättyy 11.9.2023

Oletko kadottanut kykysi rauhoittua? Painaako alituinen stressi niskassa?

Ota aikaa omalle hyvinvoinnillesi ja tule mukaan 18.9.–19.10. 2023 järjestettävälle Mindfulness ja stressinhallinta -verkkokurssille.

Viiden viikon mittaisella kurssilla opit taitoja, joiden avulla voit hallita paremmin stressiä sekä parantaa kykyäsi rentoutua.

Kurssi on tarkoitettu kaikille täysi-ikäisille opiskelijoille ja mukaan mahtuu rajallinen määrä osallistujia. Kurssi on maksuton ja mukaan pääsee ennakkoilmoittautumisella.

Kurssi koostuu neljästä viikkotunnista sekä neljästä harjoituskerrasta. Viikkotunnit ovat maanantaisin kello 18–19 ja harjoitusryhmät torstaisin kello 19–19.30. Kurssi alkaa viikolla 38 ja päättyy viikolla 42. Viikko 40 on varattu itsenäiselle harjoittelulle.

Lue lisää kurssista ja tarkista ajankohdat verkkosivuiltamme. Ilmoittautumaan pääset suoraan tästä tai verkkosivujemme kautta.

Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautuminen päättyy 11.9.2023.

Tie vapaampaan elämään -mindfulness verkkokurssi

Onko sinulla riippuvaista käytöstä tai ajattelua? Rajoittavatko haitalliset käyttäytymis- ja ajattelumallit elämääsi? Haluatko lisätä tietoisuutta omasta itsestäsi: tavoistasi toimia, tuntea ja ajatella? Tarvitsetko apua raittius- tms. päätöksen tekemiseen ja siinä pysymiseen? Kaipaatko elämään ja erityisesti toipumiseen enemmän lempeyttä ja myötätuntoa?

Jos vastasit myöntävästi yhteenkään kysymykseen, Tie vapaampaan elämään -kurssi voi olla sinua varten.

Tie vapaampaan elämään -verkkokurssi järjestetään torstaisin 5.10.–23.11. klo 16.15–18.15. Kurssi on tarkoitettu pääasiassa alle 30-vuotiaille opiskelijoille.

Kurssin tarkoitus on tarjota käytännön työkaluja eri riippuvuuksien tai haitallisten käyttäytymis- ja ajattelumallien kanssa painiskeleville. Kurssi sopii sinulle riippumatta siitä, kuinka paljon riippuvuudet tai haitalliset käyttäytymismallit ovat elämässäsi läsnä.  

Kurssin vetäjänä toimii Susanna Ahvalo. Hän on IMTAn sertifioima mindfulness-ohjaaja yli kymmenen vuoden kokemuksella. 

Lue lisää itse kurssista sekä kurssinvetäjästä ja tarkista kurssiajankohdat verkkosivuiltamme. Ilmoittautumaan pääset suoraan tästä tai verkkosivujemme kautta.

Ilmoittautuminen on sitova ja päättyy 28.9.2023.

NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI®-vertaisryhmä verkossa

Miten jaksaa paremmin opinnoissa ja arjessa? Entä mistä tunnistaa omia voimavaroja? Tai millaista ylipäätään on itselle hyvä elämä ja arki?  

Näitä kysymyksiä pohditaan porukalla Elämäntaitokurssilla seuraavan kerran 23.10.–1.12.2023.

Ryhmä toteutetaan Discord-alustalla ja se koostuu viikoittaisista teemoista, harjoituksista ja kerran viikossa yhteisestä chatista. Kurssia ohjaavat Nyytin työntekijät Essi Rantanen ja Päivi Kohta.  

Lue lisää,  tarkista aikataulu ja ilmoittaudu mukaan verkkosivuillamme! Ilmoittautuminen Elämäntaitokurssille alkaa 11.9.2023.

Mitä mieltä olit jutusta?