Maksuttomat ESERO Finland opettajien täydennyskoulutukset Vaasan Yliopiston Saga-tiedeluokassa!

koulutukset
ESERO Finland -täydennyskoulutukset ovat opetussuunnitelmaa tukevia, monialaisia, oppiainerajat ylittäviä, vuorovaikutusta vahvistavia ja ohjelmoinnin sekä digitaalisten sovellusten käyttöön ohjaavia sekä ilmiölähtöisiä. Avaruus ilmiönä tarjoaa ajankohtaista tutkimusta sisältävän, roolimalleja, uramahdollisuuksia avaavan, kiehtovan ja helposti lähestyttävän teeman STEAM-kokonaisuuksille.

Tutkitaan ympäristöä 11.12.2023 klo 13.00–16.00

 (tillsammans med en svensktalande instruktör)

Varhaiskasvatuksen ammattilaisille suunnattu koulutus, joka keskittyy tutkimuspohjaiseen oppimiseen ja luonnontieteelliseen lähtökohtaan. Toiminnallisessa koulutuksessa mm. tutustutaan ja harjoitellaan tehtäviä oman lähiympäristön tutkimiseen, sekä ESERO kouluprojektien käyttöön varhaiskasvatuksessa. Pääteemat koulutuksessa ovat ympäristökasvatus erilaisissa oppimisympäristöissä, säähavainnointi ja Aurinkokunta.

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksessa työskenteleville. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja. Täydennyskoulutus järjestetään Vaasan Yliopiston Saga-tiedeluokassa. Ilmoittautuminen löytyy alhaalta. 

Moon Camp Challenge ja Tinkercad 12.12.2023 klo 13.00–16.00

(tillsammans med en svensktalande instruktör) 

Moon Camp on ESA:n kouluprojekti, jossa innovatiivisilla oppimistekniikoilla haastetaan oppilaat suunnittelemaan oma Kuuasema 3D-mallinnusohjelmalla (Tinkercad tai Fusion 360). Tässä koulutuksessa kuulet lyhyesti Moon Camp kouluprojektista ja oheismateriaaleista. Lisäksi harjoittelemme Tinkercadin käyttöä ja käyttöönottoa luokkahuoneeseen.

Koulutus soveltuu alakouluun ja yläkouluun. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja. HUOM! Koulutukseen voi osallistua myös etäyhteyksin. Täydennyskoulutus järjestetään Vaasan Yliopiston Saga-tiedeluokassa! Ilmoittautuminen löytyy alhaalta. 

CanSat – tölkkisatelliitti 2.asteelle 13.12.2023 klo 9.00-15.30

(tillsammans med en svensktalande instruktör)

CanSat-koulutuksessa tutustutaan CanSat-pakettiin, joka sisältää satelliitin pienoismallin rakentamiseen tarvittavat komponentit, Arduino Unon sekä laskuvarjoon tarvittavat materiaalit. Koulutuksen aikana rakennetaan CanSat-satelliitti ja sen tietokoneeseen ohjelmoidaan havainnointi- ja mittausasetuksia. Lopuksi toteutusta testataan. CanSat-havainnointiseurantaan kuuluu lämpötilan ja ilmanpaineen mittaaminen. Halutessaan havainnointeja voi täydentää omilla tutkimuksilla. Mukaan koulutukseen kannattaa ottaa oma tietokone, johon valmiiksi asennettuna Arduino Ide - ohjelma. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa ohjelmointikokemusta.

Koulutus on suunnattu yläkouluun ja 2.asteelle. Lue lisää CanSat koulutuksesta ja CanSat kilpailusta: https://www.esero.fi/cansat. Täydennyskoulutus järjestetään Vaasan Yliopiston Saga-tiedeluokassa! Ilmoittautuminen löytyy alhaalta. 

Vaasan yliopiston Saaga tiedeluokassa järjestettäviin koulutuksiin mahtuu 20 nopeinta osallistujaa. Osallistuminen on maksutonta. Kirjoitamme myös Veso-todistuksen pyynnöstä.

Ilmoittautuminen: 

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutuksiin täällä: https://www.esero.fi/koulutusilmo

Mitä mieltä olit jutusta?