Maksuttomat ESERO Finland opettajien täydennyskoulutukset Saga-tiedeluokassa! Koulutuspäivä myös ruotsin kielellä

astronomia
ESERO Finland -täydennyskoulutukset ovat opetussuunnitelmaa tukevia, monialaisia, oppiainerajat ylittäviä, vuorovaikutusta vahvistavia ja ohjelmoinnin sekä digitaalisten sovellusten käyttöön ohjaavia sekä ilmiölähtöisiä. Avaruus ilmiönä tarjoaa ajankohtaista tutkimusta sisältävän, roolimalleja, uramahdollisuuksia avaavan, kiehtovan ja helposti lähestyttävän teeman STEAM-kokonaisuuksille.

HUOM! Suomenkieliset ESERO-koulutukset peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. 

 

Astronomia peruskoulun opettajille 8.4.2024 klo 13.00–16.00

Koulutuksessa havainnollistetaan, kuinka tähtitiedettä voi käyttää työkaluna päivittäisessä opetuksessa ja tutustutaan useisiin käytännön esimerkkeihin, jotka ovat valmiita toteutettavaksi luokkahuoneessa ja koulussa.

Koulutuksessa käytetään sovelluksia ja aineistoja, jotka ovat avoimia kaikille. Mukaan koulutukseen kannattaa ottaa oma tietokone, johon valmiiksi asennettuna Stellarium-ohjelma.

Koulutus on suunnattu peruskoulun opettajille. Koulutukseen sisältyy iltapäiväkahvit. 

Vaasan yliopiston Saga-tiedeluokassa järjestettäviin koulutuksiin mahtuu 20 nopeinta osallistujaa. Osallistuminen on maksutonta. Kirjoitamme myös Veso-todistuksen pyynnöstä. Lue lisää ja ilmoittaudu koulutuksiin täällä: https://www.esero.fi/koulutusilmo

Image

Kitsat – cubesatelliitti 9.4.2024 klo 9.00–15.00

Kitsat on täysin toimiva satelliitti, joka perustuu suosittuun CubeSat –muotoon. Kitsat on suunniteltu erityisesti opetuskäyttöön ja siihen kuuluu pieni yhden yksikön CubeSat -satelliitti ja maa-asema. Kitsatin avulla voi oppia, millainen on satelliitti, miten se on tehty, millaisista osista se koostuu ja kuinka se toimii. Kitsat voidaan koota ja purkaa helposti, se voidaan rakentaa itse ja samalla opitaan satelliitin perusosista ja laajemmin avaruustekniikasta. 

Koulutuksessa tutustutaan Kitsatin sisältämiin antureihin, toimintaan ja rakennetaan Kitsat valmiista paloista kokoon. Kitsatiin kuuluvan maa-aseman avulla voidaan simuloida satelliitin tutkimuslentoa maasta käsin. Samalla tutustutaan myös Micro:Bit cubesat malliin, sekä antureiden käyttöön Arduinon avulla. 

Koulutus on suunnattu yläkouluun, lukioon ja muulle 2. asteelle. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä ennakkotietoja. Koulutukseen sisältyy lounas. 

Vaasan yliopiston Saga-tiedeluokassa järjestettäviin koulutuksiin mahtuu 20 nopeinta osallistujaa. Osallistuminen on maksutonta. Kirjoitamme myös Veso-todistuksen pyynnöstä.Lue lisää ja ilmoittaudu koulutuksiin täällä: https://www.esero.fi/koulutusilmo

Image

 

Fortbildning om jordobservationer i Vasa den 10.4 för ämneslärare i naturvetenskapliga ämnen

Med hjälp av satelliter observerar vi ständigt var som händer på jordytan och en hel del satellitdata finns fritt tillgänglig på nätet via tjänster såsom EO browser. Där kan man studera allt från variationer i snötäcke till vulkanutbrott, skapa egna bildsekvenser och mycket annat. Kom med på fortbildningen och lär dig hur!

Fortbildningen riktar sig till ämneslärare i naturvetenskaper (speciellt lärare i geografi) men är öppen för alla rymd- eller jordintresserade. Fortbildningen ordnas av Skolresurs inom ESERO Finland-nätverket i Vasa, Technobothnia den 10.4 kl 13 - 16 och är avgiftsfri & på svenska. Anmälning dig här: https://crm.abo.fi/Events/3338/Apply

Mitä mieltä olit jutusta?