Hyvinvointia ja arjen merkityksellisiä kohtaamisia – Ilmoittaudu mukaan Myötätunto työelämätaitona ja osana hyvinvointia -opintojaksolle!

Myötätuntomentorointi
Opiskelija, oletko turhankin vaativa itseäsi kohtaan? Sätitkö itseäsi pitkään, kun et onnistu jossain? Haluaisitko opetella puhumaan itsellesi ystävällisemmin ja tuoda inhimillisyyttä kiireen ja suorittamisen keskelle? Haluaisitko kohdata toisia, keskustella kasvotusten opiskelijatovereiden kanssa ja keskittyä hyvään sekä sellaisiin asioihin, mihin voi vaikuttaa? Haluaisitko tutustua mukavassa ilmapiirissä myötätunnon ja itsemyötätunnon mahdollisuuksiin ja vahvistaa kykyä myötätuntoiseen asenteeseen ja toimintaan sekä ansaita samalla opintopisteen?

Tervetuloa käsittelemään näitä ja monia muita myötätuntoon liittyviä kysymyksiä. Myötätunto työelämätaitona ja osana hyvinvointia -opintojakso on perustutkinto-opiskelijoille suunnattu ja se toteutetaan loka-joulukuun aikana. Ryhmä on opiskelijoiden vertaisryhmä, jossa kohdataan mukavassa ilmapiirissä ja tutustutaan yhdessä myötätunnon ja itsemyötätunnon mahdollisuuksiin ja haasteisiin sekä vahvistetaan yhteistä kykyämme myötätuntoiseen asenteeseen ja toimintaan. 

Kuten tiedetään, monella opiskelijalla on tällä hetkellä hyvinvoinnin haasteita, stressiä ja myös yksinäisyydenkin kokemuksia. Myötätuntomentorointi on yksi mahdollisuus kohdata toisia, keskustella kasvotusten opiskelijatovereiden kanssa ja keskittyä hyvään sekä sellaisiin asioihin, mihin voi vaikuttaa.  

 Ryhmän sisältö ja aikataulu: 

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa tällä lukukaudella loka-joulukuun aikana (yksi tapaaminen 2h). Ryhmä päättää tapaamisaikansa yhdessä ohjaajien johdolla. Ryhmän toimintaan kuuluu yhteistä keskustelua myötätuntoon liittyvistä aiheista sekä muun muassa myötätuntoiseen vuorovaikutukseen ja itsemyötätuntoon liittyviä harjoituksia. Ryhmässä pääsee samalla tutustumaan muihin aihepiiristä kiinnostuneisiin opiskelijoihin. Ryhmää ohjaavat tehtävään perehdytetyt oman korkeakoulun opiskelijat.  

Ilmoittautuminen: 

Sitova ilmoittautuminen opintojaksolle Pepissä 29.9.2023 mennessä. Löydät opintojakson joko nimellä tai OPIS0191-koodilla. Ryhmään mahtuu 10 opiskelijaa.

Opintojakso toteutetaan yhteistyössä Urapalveluiden, Mikä neuvoksi -hankkeen ja Nyyti ry:n kesken.

Mitä mieltä olit jutusta?