Energiaa uusiutuvasti ja kestävästi - Opettajien täydennyskoulutukset 9.3. Vaasassa ja 15.3. Seinäjoella

STEK Voimala
Tule testaamaan, saadaanko discopallo pyörimään ja valaisemaan aurinkopaneelin avulla ja miltä maailma näyttää lämpökameralla tarkasteltuna! Tervetuloa LUMA-keskus Pohjanmaan opettajien täydennyskoulutukseen 9.3.2023 klo 12:15 – 15 Vaasan yliopiston SAGA-tiedeluokkaan Vaasaan sekä 15.3.2023 klo 12:15 - 15 Seinäjoen kesäyliopistolle Seinäjoelle. Seinäjoen koulutus järjestetään yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston Osaajan ja Seinäjoen yliopistokeskuksen kanssa. 

Koulutuksessa tutustutaan uuteen toiminnalliseen Energiaa uusiutuvasti ja kestävästi -opintokokonaisuuteen, joka sisältää innostavia energiateemaisia tehtäviä ja tiedekokeita alakoululaisille. Opintokokonaisuus on sovellettavissa vuosiluokille 3-6, mutta se tukee erityisesti Energinen Vaasa – monialaisen oppimiskokonaisuuden toteutusta vuosiluokalla 5.

Energiaa uusiutuvasti ja kestävästi -opintokokonaisuus koostuu johdanto-osasta ja toiminnallisesta opintokäynnistä LUMA-keskus Pohjanmaan SAGA-tiedeluokkaan tai toiminnallisesta oppitunnista omassa luokassa. Johdanto-osan verkkotehtävät käsittelevät energiateemaa monipuolisesti jätteiden lajittelusta ja kiertotaloudesta jäte-energialaitoksen toimintaan. Toiminnallisella opintokäynnillä tutkitaan lämpökameroiden ja STEKin Voimala – Energian oppimispaketin avulla eri energiamuotoja sekä uusiutuvan energian tuotantoa, varastointia ja käyttöä. 

Koulutuksessa päästään verkkomateriaaliin tutustumisen lisäksi kokeilemaan itse lämpökameroiden, STEKin Voimala – Energian oppimispaketin ja muiden lainattavien opetusvälineiden käyttöä sekä saadaan vinkkejä energiateemaisen opintokäynnin järjestämiseen omassa luokassa tai LUMA-keskus Pohjanmaan tiedeluokassa vieraillen. 

Koulutus on osa LUMAn lumoa täydennyskoulutusta eheyttävästä opetuksesta ja laaja-alaisesta osaamisesta. Tutustu LUMAn lumoa täydennyskoulutukseen tarkemmin: Täydennyskoulutus eheyttävästä opetuksesta - LUMA-keskus Suomi 

  • Ilmoittaudu Vaasan to 9.3. klo 12- 15 täydennyskoulutukseentästä linkistä 
    ma 20.2.2023 mennessä
  • Ilmoittautudu Seinäjoen ke 15.3. klo 12 - 15 täydennyskoulutukseen tästä linkistä 
    su 12.3.2023 mennessä (Ilmoittautumisaikaa jatkettu!)

LUMA-keskus Pohjanmaa tarjoaa koulutukseen osallistuville 5. - 6. -luokkien opettajille ja heidän koululuokilleen Energiaa uusiutuvasti ja kestävästi -työpajoja maalis- ja toukokuussa 2023 SAGA-tiedeluokassa. Varaa täydennyskoulutusilmoittaututumisen yhteydessä halutessasi myös toiminnallinen opintokäynti omalle ryhmällesi tästä linkistä

Lisätietoja koulutuksesta:
LUMA-kouluttajat Kukka-Maaria Kallio (kukka-maaria.kallio@uwasa.fi) ja Outi Kaarela (outi.kaarela@uwasa.fi

Tietolaatikko

Koulutuspäivän aikataulu: 
12:15 – 12:30 Tervetuloa, LUMA-keskus Pohjanmaa esittäytyy. 
12:30 – 13:00 Tutustutaan materiaaleihin ja tehtäviin Digicampus -verkkoalustalla. 
13:00 – 14:00 Testataan LUMA-keskus Pohjanmaan lainattavia lämpökameroita ja STEK ry:n Voimala Energian oppimispaketteja. Tutustutaan valmiisiin työohjeisiin ja ideoidaan opetusvälineistön käyttöä omassa opetuksessa. 
14:00 – 14:15 Tauko 
14:15 – 15:00 LUMA-keskuksen muun lainattavan opetusvälineistön esittely ja ohjaus. Lisäideoita energiateemaisiin tiedekokeisiin. 

Mitä mieltä olit jutusta?